Σύνοδος κορυφής για την ανεργία




Την νεανική ανεργία, «κληρονομιά» της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συναντώνται σήμερα στο Παρίσι, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, Francois Hollande, αποκαλύπτοντας το τελευταίο πακέτο προτεινόμενων μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας στις ηλικίες κάτω των 25 ετών, που ανήλθε τον Σεπτέμβριο στο ποσοστό ρεκόρ του 24,1%.

Αυτό αναφέρει ανταπόκριση του Patrick Donahue από το Βερολίνο στο BLOOMBERG με τίτλο «European Leaders Revisit Scourge of Region’s Youth Unemployment».

Η ανταπόκριση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το οξύ πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, με την συνολική να ανέρχεται στο 27,6% και την νεανική ανεργία να κινείται στο 50,3%.

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε, στις 4 Νοεμβρίου, ότι η νεανική ανεργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ευρώπη και ότι οι συμμετέχοντες στη σημερινή σύνοδο κορυφής θα προσπορίσουν να «αρπάξουν τον ταύρο από τα κέρατα». Προς τα τέλη της εβδομάδας επίσης ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που στηρίζεται από την Nestle σχετικά με την πρωτοβουλία για τη δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας για τους Ευρωπαίους εργάτες, κάτω των 30 ετών.

http://www.bloomberg.com/news/2013-11-12/european-leaders-revisit-scourge-of-region-s-youth-unemployment.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: