Η δημοκρατία δεν θα υποκύψει στην εγκληματική βία, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς στο Mega




Το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη διπλή εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο, μέσα από τη συνέντευξή του στο ΜEGA και την εκπομπή “Ανατροπή” με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι χρειάζεται να υπάρχει αυστηρότητα από το κράτος, αλλά και ενωτική διάθεση.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι και τους δύο νεκρούς στο Νέο Ηράκλειο, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει:

“Όχι, προς Θεού κανένας εμφύλιος. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας. Θα έλεγα ότι είναι λαϊκή εντολή αυτή, λαϊκή απαίτηση. Όπως είναι και ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης να είμαστε ανελέητοι εναντίον των πρωταιτίων. Υπάρχει ψυχική οδύνη για κάθε θύμα και ιδιαίτερα γι’ αυτά τα τρία τα νέα παλικάρια που πεθάνανε. Ο λαός έχει πικραθεί από αυτό πολύ και πιστεύω ότι και λαός θα είναι ανελέητος και θα εισπράξει την καταδίκη του λαού ο οποιοσδήποτε δεν δείξει ότι κάνει το παν για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα στο μέλλον”.

“Είναι σαν να ανάβεις σπίρτο σε μια πυριτιδαποθήκη, σε μια στιγμή μάλιστα που έχουμε τόσες φωτιές άλλες οικονομικές μπροστά μας” σημειώνει ο κ. Σαμαράς και εκφράζει την πεποίθηση ότι επειδή “ο λαός είναι σοφός και έχει αυτή την ευαισθησία και την αντίληψη, θα αντιληφθεί ποιος -εάν γίνει αυτό ποτέ αυτό και εύχομαι να μην γίνει- δεν βοηθήσει όσο πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση”.

“Χρειάζεται από τη μια πλευρά αυστηρότητα του κράτους και από την άλλη απαιτείται και μια ενωτική διάθεση” αναφέρει ακόμη ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι “το καλύτερο μνημόσυνο σε αυτά τα νέα τα παιδιά θα ήταν ακριβώς αυτή η ενότητα του κόσμου γιατί αυτό είναι το οποίο αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε”.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να βγει από την κρίση, ο κ. Σαμαράς τονίζει σε κατηγορηματικό ύφος:

“Είμαι 15 μήνες πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία. Και σας το λέω τώρα που τα γεγονότα είναι νωπά. Αυτό που απαιτείται σήμερα στην Ελλάδα, που έχει το πρόβλημα της κρίσης και πρέπει να βγει από την κρίση γρήγορα, είναι να υπάρχει σταθερότητα και πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη τόσο των Ελλήνων στον τόπο μας, όσο και των ξένων στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο το ζητούμενο”.

ΠΗΓΗ-Φωτογραφία: www.megatv.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: