HP: Η Ελλάδα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην καταστολή μίας φασιστικής οργάνωσης




Άρθρο γνώμης της Elizabeth H. Prodromou, επισκέπτριας καθηγήτριας στο Center for European Studies του Harvard University’s και του Alexandrou K. Kyrou, καθηγητή ιστορίας στο Salem State University, δημοσιεύεται στη HUFFINGTON POST.

Τίτλος «Crackdown or Breakdown: Greek Democracy and Its Discontents». Το άρθρο αναφέρεται στην επιχείρηση καταστολής της Χρυσής Αυγής από τις ελληνικές Αρχές, μετά τη σθεναρή στάση που επέδειξε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης για τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η ειρωνεία είναι, όπως σημειώνεται, ότι η Ελλάδα, που δέχθηκε τα τελευταία χρόνια τον χλευασμό των εταίρων της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αναλαμβάνει τώρα ηγετικό ρόλο στην καταστολή μιας φασιστικής οργάνωσης, την ώρα που ανάλογα φασιστικά κόμματα βαίνουν ανεξέλεγκτα στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Αυστρία και στην Ελβετία.

Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας για τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σημειώνεται μεταξύ άλλων, και για ολόκληρη την πολιτική τάξη της χώρας, για να εμπνευσθούν από τη σοφία των αρχαίων προγόνων τους και να αναγνωρίσουν ότι μια ισχυρή Δημοκρατία είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της ολέθριας απειλής του πολιτικού εξτρεμισμού.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι απόλυτα σχολαστική στο σεβασμό του Συντάγματος και του κράτους δικαίου κατά την εκδίκαση της Χρυσής Αυγής και των ηγετών της, χωρίς δικαστικούς συμβιβασμούς. Αντιστοίχως η ελληνική κοινή γνώμη θα πρέπει να συμπαραταχτεί με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά, από τη Νέα Υόρκη, ότι «δεν υπάρχει χώρος για τους Νεοναζί σε κανέναν τόπο του δημοκρατικού κόσμου», με την ευθεία καταδίκη των ιδεών και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνεται στο άρθρο γνώμης.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορέσει να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του πολιτικού εξτρεμισμού και την τοξίνη της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας επιμελώς τα εργαλεία της Δημοκρατίας, τότε η Ευρώπη θα μπορούσε, αίφνης, να ξεχωρίσει την Ελλάδα για την πολιτική της ισχύ και όχι για την οικονομική της αδυναμία, καταλήγει το άρθρο.

http://www.huffingtonpost.com/dr-elizabeth-h-prodromou/crackdown-or-breakdown-gr_b_4096624.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: