H εφημερίδα NY Times για τη Χρυσή Αυγή…




Στην άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά από ψηφοφορία του ελληνικού Κοινοβουλίου «στο πλαίσιο των διευρυμένων προσπαθειών για πάταξη του βίαιου εξτρεμισμού στην Ελλάδα», αναφέρεται ανταπόκριση από την Αθήνα της Niki Kitsantonis.

Η ανταπόκριση δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Greece’s Parliament Clears Way for More Charges Against 6 Right-Wing Lawmakers».

Παράλληλα, σε μια απόπειρα για περαιτέρω περιορισμό της δράσης της ΧΑ, οι Έλληνες βουλευτές θα ψηφίσουν σήμερα Πέμπτη για ενδεχόμενη κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης προς πολιτικά κόμματα των οποίων οι ηγέτες ή εκλεγμένοι αξιωματούχοι τους κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα.

Ωστόσο, συνεχίζει η ανταποκρίτρια, η ΧΑ μοιάζει να αντέχει στην κακή δημοσιότητα, καθώς παρά τη μείωση – κατά λίγα ποσοστά – της δημοτικότητάς της, εξακολουθεί να κατέχει την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, μετά τον κόμμα της Ν. Δημοκρατίας και το σημαντικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.nytimes.com/2013/10/17/world/europe/greeces-parliament-lifts-immunity-for-lawmakers-charged-with-crimes.html?partner=rssnyt&emc=rss&pagewanted=print

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται ανταπόκριση από το Λονδίνο του Henry Chu στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας LOS ANGELES TIMES, με τίτλο «Greece turns up pressure on neo-fascist Golden Dawn», όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων η πτώση της δημοτικότητας – βάσει πρόσφατων δημοσκοπήσεων- της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία – πριν από έναν ακριβώς μήνα – του μουσικού Π. Φύσσα. Ωστόσο, τονίζεται, το νεοφασιστικό κόμμα της ΧΑ παραμένει στην τρίτη θέση, μετά τη Ν. Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η άνοδος της ΧΑ από περιθωριακό κόμμα σε πολιτική δύναμη έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Παράλληλα, τονίζεται, πολλοί Έλληνες κατακρίνουν την κυβέρνηση για ολιγωρία ως προς τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ΧΑ και ότι της επέτρεψε να αναπτύξει τη ρητορική μίσους και τη χρήση βίας κατά μεταναστών.

http://www.latimes.com/world/worldnow/la-fg-wn-greece-golden-dawn-neo-fascist-lawmakers-crackdown-20131016,0,546253,print.story

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: