Επιστολή Καμίνη για τους νεοναζί




Η εφημερίδα FINANCIAL TIMES φιλοξενούν επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, με την οποία δίνει μια εικόνα της ανόδου της δημοτικότητας της ‘Χρυσής Αυγής’ στην Ελλάδα και της πτώσης της μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.

Ο δήμαρχος εκτιμά ότι οι δικαστικές διώξεις μελών και Βουλευτών του κόμματος δεν επαρκούν για την καταπολέμηση των ξενοφοβικών μηνυμάτων του.

Η ‘Χρυσή Αυγή’ εργάστηκε συστηματικά για χρόνια προκειμένου να συμπληρώσει το κενό που άφησε πίσω του το κράτος, αποσυρόμενο σε τοπικό επίπεδο από την κοινωνία. Αν και μετά τις πρόσφατες εξελίξεις έχει σημειωθεί πτώση στα ποσοστά της ‘Χρυσής Αυγής’, η πτώση αυτή δεν είναι η αναμενόμενη.

Η στήριξη προς το κόμμα χτίστηκε μέσω ενός διευρυμένου κινήματος βάσης που εκτείνεται στο σύνολο της χώρας. Το ψήφισαν περισσότεροι από 425.000 άνθρωποι. Η ελπίδα ότι η δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης θα επιφέρει καίριο πλήγμα στη ‘Χρυσή Αυγή’ είναι υπερβολικές.

Η αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα αποτελεί μια διαδικασία μακροχρόνια και πιο ουσιαστική. Ο κος Καμίνης παραθέτει την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων που συστηματικά και σιωπηλά δημιούργησε δίκτυο υποστήριξης στις υποβαθμισμένες γειτονιές, ενώ χρησιμοποίησε την κοινοτική χρηματοδότηση για να αναβιώσει την τοπική οικονομία. Βοηθά, όπως λέει, τους μετανάστες και δεσμεύεται από το κράτος δικαίου, είτε η βία και η ανομία προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά. (“There is no quick fix for extremism in Athens”)

http://www.ft.com/cms/s/0/0c72b29c-34eb-11e3-8148-00144feab7de.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: