Νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι




O Πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τραπεζας Μάριο Ντράγκι, προανήγγειλε και νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα,αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της χωρας μας. Επίσης, “άδειασε” τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.

Απαντώντας σε ερώτηση για “το πότε η Ελλάδα θα κυρήξει πτώχευση έναντι των επίσημων δανειστών της”, δήλωσε ότι η χώρα μας έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στο σκέλος του περιορισμού του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Ο κ. Ντράγκι πρόσθεσε πως το τρέχον πρόγραμμα είναι εντός στόχων και ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας συνεχίζεται κανονικά .

Τόνισε ακόμα ότι ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το 2016 ενώ η ΕΕ θα εξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη χορήγηση νέου προγράμματος για την Ελλάδα. Ετσι, κατέληξε ο κ. Ντράγκι, δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι το σενάριο της πτώχευσης θα πραγματοποιηθεί.

Αναφορικά με  τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης της Κύπρου και της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι η ΕΚΤ« θα έχει αρνητική άποψη σχετικά με οποιαδήποτε προσπάθεια να περιορίσουν ή να απειλήσουν ή να υπονομεύσουν την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας” (της Κύπρου).

Photo: IMF Deputy Managing Director Nemat Shafik speaks with ECB President Mario Draghi prior to the start of the International Monetary and Financial Committee (IMFC) meeting during the IMF/World Bank Spring Meetings. IMF Staff Photo/Michael Spilotro

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: