Ντέιβιντ Χάρις του AJC: «Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για την Ελλάδα»




Την εκτίμηση του ότι «η Χρυσή Αυγή αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για την Ελλάδα», εξέφρασε ο Ντέιβιντ Χάρις, Γενικός Διευθυντής του American Jewish Committee (AJC), της μεγαλύτερης εβραϊκής οργάνωσης στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό». 

Η ανακοίνωση της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης δόθηκε στην δημοσιότητα μετά από άρθρο που ανήρτησε η ακροδεξιά παράταξη στην ιστοσελίδα της και στο οποίο υποστηρίζει ότι το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Οργανώσεων στην Ελλάδα ενορχήστρωσε την πρόσφατη αντεθνική υστερία εναντίον της Χρυσής Αυγής. Στο άρθρο η Χρυσή Αυγή προειδοποιεί τις εβραϊκές οργανώσεις να μην εμπλέκονται στα εσωτερικά της Ελλάδας.

«Φανταστείτε τι θράσος έχει αυτό το εξτρεμιστικό πολιτικό κόμμα που λέει στους έλληνες πολίτες ότι δεν έχετε δικαίωμα στα κοινά, δεν έχετε δικαίωμα να λέτε τη γνώμη σας» αναφέρει ο Ντέιβιντ Χάρις και προσθέτει ότι «η εβραϊκή κοινότητα δεν θα σωπάσει ούτε και θα φοβηθεί».

Οι απειλές της Χρυσής Αυγής κατά των εβραϊκών οργανώσεων ξεκίνησαν ως απάντηση σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Οργανώσεων Ελλάδας και με το οποία ζητά από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας να συνεργαστούν για να περάσει ένα «ισχυρό και αποτελεσματικό νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει προβλήματα ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού», ενώ ζητά νομοθετική δράση για την απαγόρευση πολιτικών κομμάτων που προωθούν ναζιστική ιδεολογία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του AJC το θέμα ενός αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συζητάτε εδώ και αρκετούς μήνες στην Ελλάδα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει υποσχεθεί να ασκήσει πιέσεις για την ψήφιση του.

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται επίσης δήλωση του τότε Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του AJC στην Ουάσιγκτον στις αρχές του καλοκαιριού και είχε αναφέρει τότε πως «δεν θα πρέπει να αμφιβάλει κανείς ότι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία και το σεβασμό για τον άνθρωπο, που υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα αντίστασης απέναντι στα ναζιστικά στρατεύματα, θα ανεχόταν και θα επέτρεπε την επαναφορά του μίσους και του ρατσισμού».

http://gr.voanews.com/content/ajc-statement-on-golden-down/1757207.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: