Συντριβή αεροπλάνου στο Σαν Φρανσίσκο




Ενα αεροπλάνο της κορεάτικης εταιρείας Asiana Airlines συνετρίβη κατά την προσγείωση πριν από 6 σχεδόν ώρες, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για αεροπλάνο Μπόϊνγκ 777 που εκτελούσε την πτήση 214 από τη Σεούλ στο Σαν Φρανσίσκο, όπου να σημειώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη κορεατική κοινότητα.

Στις 11.20 ακριβώς τοπική ώρα, δηλαδή στις 9 και 20 ώρα Ελλάδος το αεροπλάνο επιχείρησε να προσγειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος ενημέρωσε για πρόβλημα στο πιλοτήριο. Συγκεκριμένα μίλησε για φωτιά. Αλλες πηγές δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία, αλλά τουλάχιστον ένας επιβάτης ανέφερε για φωτιά στο πιλοτήριο.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν την ουρά του αεροπλάνου να κόβεται και να φεύγει μακρυά. Επίσης ισχυρίστηκαν ότι το αεροπλάνο ταλαντεύθηκε και τους δόθηκε η εντύπωση ότι γύρισε ανάποδα, κάτι όμως που δεν είναι αλήθεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροπλάνο έχασε την ουρά –συγκεκριμένα κόπηκε- κατά την προσγείωση, κάτι που σημαίνει ότι έγινε λάθος στη διάρκεια της προσγείωσης. Αλλωστε αυτό διαρρέουν επίσημες πηγές του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο, ότι δηλαδή ο πιλότος έκανε λάθος υπολογισμό κατά την προσγείωση.

Οι επίσημες αμερικανικές αρχές δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά σε νεκρούς, μέχρι της στιγμής τουλάχιστον. Ομως, ένα μικρό τηλεοπτικό δίκτυο στην Καλιφόρνια μετέδωσε την πληροφορία ότι δύο επιβάτες σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τις αρχές έγινε η πρώτη καταμέτρηση των επιβατών. Από αυτήν την καταμέτρηση πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν απώλειες και ότι οι 291 επιβάτες είναι σώοι και αβλαβείς. Αξιωματούχος του αεροδρομίου δήλωσε: «Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και στην τελική καταμέτρηση». Οπότε αν έχουν έτσι τα πράγματα μπορούμε να μιλάμε για θαύμα».

Νεώτερα σε λίγο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: