Για ευκαιρία να δει τα πράγματα από κοντά στην Ελλάδα, μιλά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών




Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Jacob J. Lew, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του BLOOMBERG ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα, όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση του G20, και στην Αθήνα, στις 21 Ιουλίου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπουργό οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα («Lew Urges Europeans to Spur ‘Engine of Growth’ as G-20 Convenes»).

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι θα πιέσει του Ευρωπαίους εταίρους του να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη, φέρνοντας ως παράδειγμα την αμερικανική οικονομία, η οποία αποτελεί υπόδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης.

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα «αποτελεί ευκαιρία να δει κανείς τα πράγματα από κοντά» και «καλή αξιοποίηση των λίγων ωρών» που θα βρίσκεται στη χώρα μας, ενόψει της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον Πρόεδρο Ομπάμα, στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα.

«Η Ελλάδα κινήθηκε σε μια πολύ σημαντική κατεύθυνση πραγματοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» τόνισε προσθέτοντας ότι «έχουν μπροστά τους (οι Έλληνες) δύσκολες αποφάσεις».

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-18/lew-urges-europeans-to-spur-engine-of-growth-on-eve-of-g-20.html

http://www.bloomberg.com/video/treasury-secretary-lew-on-europe-u-s-economies-vZOT1xUTRzuyVcmJtz5xIA.html

http://www.bloomberg.com/video/lew-u-s-economy-still-has-more-work-to-do-RkCTB~8aTEaZYW9kF5u38Q.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: