Αρθρο ερευνητή για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στη μουσουλμανική κοινότητα της Αθήνας




Τις εμπειρίες του από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και τις επαφές που είχε με μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας της πόλης, ως προσκεκλημένος του Βρετανικού Συμβουλίου, περιγράφει ο Frankie Martin, συνεργάτης του American University’s School of International Service, σε άρθρο του με τίτλο «Muslims and Neo-Nazis in Athens: Halting the Descent Into Darkness» στη διαδικτυακή HUFFINGTON POST.

Όπως υποστηρίζει ο ερευνητής, παρά τις πολλές μελέτες του ανά τον κόσμο για τις σχέσεις μεταξύ μουσουλμανικού κόσμου και Δύσης, «ήταν απροετοίμαστος για ότι ανακάλυψε στην Αθήνα: μια απεγνωσμένη, τρομοκρατημένη και εγκαταλελειμμένη μουσουλμανική μειονότητα».

Εκτενή αναφορά κάνει ο Martin στη δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέσα από τις εμπειρίες Μουσουλμάνων μεταναστών, αλλά και ξένων διπλωματικών υπαλλήλων στην Αθήνα, οι οποίοι κάνουν λόγο για απροκάλυπτες επιθέσεις στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, υπό το αδιάφορο βλέμμα, ακόμη και τη συνενοχή των ελληνικών αρχών.

Αναφορά γίνεται επίσης στην ολιγωρία των ελληνικών αρχών για ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής δήλωσε ότι αναμένεται η έναρξη κατασκευής τους επόμενους 6 έως 9 μήνες. 

http://www.huffingtonpost.com/frankie-martin/muslims-and-neonazis-in-athens_b_3664954.html?view=print&comm_ref=false

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: