Αναφορά του Bloomberg στην επίσκεψη Λιού




Στην πρώτη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Jacob J. Lew στην Αθήνα – επρόκειτο για την τρίτη επίσκεψη στην Ευρώπη από την έναρξη της κρίσης- και στη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Στουρνάρα αναφέρεται σύντομο δημοσίευμα του BLOOMBERG (“Greece Gets U.S. Encouragement as Portugal PM Hangs on») με την υπογραφή του Patrick Donahue.

Αναφέρθηκε στον δύσκολο δρόμο οικονομικής δυσπραγίας που διανύει η Ελλάδα, στην οποία έφτασε από τη Μόσχα και τη Σύνοδο Κορυφής G20, όπου συμβούλευσε τους Ευρωπαίους να απομακρυνθούν από την πολιτική των περικοπών, υπεύθυνη για το ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα και για την εξαετή ύφεση, με κατεύθυνση την ανάπτυξη.

«Η ενεργή σχέση με την Ευρώπη παραμένει στην κορυφή της ημερησίας διάταξης για μένα, γιατί οι θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι αναπόδραστα συνδεδεμένες με την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη» δήλωσε στο Μουσείο Ακρόπολης. Η επέκταση και η δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι ‘κύριο σημείο ενδιαφέροντος για την μελλοντική πορεία’.

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-21/lew-says-u-s-recovery-inextricably-linked-to-european-economy.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: