Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δηλώνει Αμερικανός αναλυτής στο CNBC




Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble, ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκρύπτει το πραγματικό ύψος του ελληνικού χρέους ενόψει των γερμανικών εκλογών, ο Mujtaba Rahman, επικεφαλής αναλυτής για θέματα Ευρασίας του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, δήλωσε σε βίντεο με τίτλο «Eurozone Crisis» (διάρκειας 2΄) στο πλαίσιο εκπομπής του αμερικανικού καναλιού ότι η Γερμανία δεν είναι ειλικρινής στις δηλώσεις της για τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα ενόψει των γερμανικών εκλογών, καθώς «δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την αποτυχία των μέτρων λιτότητας στη χώρα».

Επίσης, ο Rahman εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για την Ελλάδα πέραν ενός νέου κουρέματος του χρέους της, προοπτική που θα εξεταστεί σοβαρά τον ερχόμενο Οκτώβριο μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών.

Είναι γεγονός ότι ουδείς στην Ουάσιγκτον πιστεύει τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε για μή κούρεμα του ελληνικού χρέους, καθώς είναι αδύνατον η Ελλάδα να ξεπληρώσει ποτέ τα χρήματα που χρωστά. Πιστεύουν επίσης ότι εάν δεν υπάρξει κούρεμα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να οδηγηθεί σε παύση πληρωμών.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000186423&play=1

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ EUROBANK

Την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε χθεσινή της έκθεση, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πωλήσει ένα σημαντικό μερίδιο της Eurobank Erfasias SA (EUROB) σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή έως τα τέλη του Μαρτίου 2014, προκειμένου να ενισχυθεί ο τραπεζικός τομέας της χώρας, προβάλλει άρθρο του Marcus Bensasson στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «Greece Must Sell Eurobank to International Investor, EU Says».

Όπως τονίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης του τραπεζικού της τομέα με στόχο να εγκριθεί μελλοντική χρηματοδότηση στο πλαίσιο του πακέτου δανειακής βοήθειας ύψους €240 δις από την τρόϊκα, ενώ σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων άγγιξε το 29% στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2013. 

http://www.bloomberg.com/news/print/2013-07-29/greece-must-sell-eurobank-to-international-investor-eu-says.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: