German Marshall Fund: Σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα για την Ελλάδα




Σε άρθρο τους με τίτλο «Aging Nations Like Low Prices Over High Income: Cutting Research» στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, οι Simon Kennedy & Shamim Adam επισημαίνουν ότι σύμφωνα με έκθεση της 4ης Ιουνίου του εδρεύοντος στην Ουάσιγκτον ‘German Marshall Fund’, η Ελλάδα έχει προβεί σε τέσσερα αξιοσημείωτα επιτεύγματα.

Καταρχήν, σύντομα η χώρα θα έχει μειώσει τις κρατικές της δαπάνες χωρίς πληρωμές επιτοκίων σχεδόν κατά 1/3. Σύμφωνα δε με τον Juergen Matthes,  επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Οικονομικών του Cologne Institute for Economic Research, τα έσοδα της χώρας έχουν αυξηθεί άνω του 6% από το 2009 φθάνοντας στο 45% του ΑΕΠ της. Παράλληλα, τονίζεται, το έλλειμμα προϋπολογισμού έχει υποχωρήσει κατά 9% σε σχέση με το ΑΕΠ και αφού προσαρμοστεί  για τον επιχειρηματικό κύκλο, θα μειωθεί κατά 14 μονάδες, σε πρωτοφανές σχεδόν ποσοστό.

Και ενώ η ελληνική οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται, η χώρα έχει προοδεύσει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα ο Matthes να δηλώνει πως «παρ΄ότι η ελληνική οικονομία έχει ακόμη αρκετά εμπόδια να υπερβεί, επί του παρόντος το ποτήρι μοιάζει περισσότερο μισογεμάτο, παρά μισοάδειο».

http://www.bloomberg.com/news/2013-06-06/aging-nations-like-low-prices-over-high-income-cutting-research.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: