Συνεννόηση Βενιζέλου-Κουβέλη πριν το μεγάλο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό




*Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη – * Τηλεφωνική επικοινωνία πρωθυπουργού-Βενιζέλου – * Ύστατη προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων για απεμπλοκή – * Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας –  *Μήνυση από σωματεία του Τύπου εναντίον Στουρνάρα-Κεδίκογλου.

Το πρώτο θέμα: *Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό είχε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ.Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έγινε μια συνεννόηση, ενώ ο κ. Κουβέλης είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης Βενιζέλου-Σαμαρά βρέθηκε το θέμα της ΕΡΤ και
ειδικότερα τα ζητήματα που ανέκυψαν από τις διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ. Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στις θέσεις που έχει και διατυπώσει ότι το ΣτΕ διατάζει το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, καθώς και ότι η παράταση του κλεισίματος συνιστά παραβίαση αυτής της διαταγής, που δείχνει ασέβεια προς το δημοκρατικό κράτος δικαίου.Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ.Σαμαρά ότι στην αποψινή συνάντηση περιμένει προτάσεις με τις οποίες εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ και θα ανοίγει αμέσως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

* Στο μεταξύ, ύστατη προσπάθεια για απεμπλοκή που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, θα καταβάλουν οι κυβερνητικοί εταίροι στη συνάντησή τους στις 6 μ.μ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση.

Αλλες ειδήσεις:
* Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή θα επισκεφθεί το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,ο οποίος αναμένεται να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων καθώς και να σχολιάσει τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

* Με υψηλούς τόνους αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ σε «σενάρια» που, όπως αναφέρει, κυκλοφορούν -με δήθεν πηγές και μέσα στη Δικαιοσύνη- για το ποιο θα είναι το μεταβατικό σχήμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.Χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικά ανεφάρμοστα τα σενάρια για δήθεν “συμμόρφωση” στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι το Μαξίμου έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής εντιμότητας και αξιοπιστίας,έβαλε μπρος τις μονταζιέρες της Συγγρού, κατασκευάζοντας και διοχετεύοντας πλαστές διευκρινήσεις του Προέδρου του ΣτΕ και κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά χαλκεία του χειρίστου είδους. Αντί,προσθέτει, να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να παρανομεί, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς.

* Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ οργανώνουν το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ. Επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ πραγματοποίησαν σωματεία και ομοσπονδίες στο υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή.

* Μήνυση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ,της ΕΣΠΗΤ και της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας.Αναφέρουν ότι οι δύο αρμόδιοι υπουργοί κατά παράβαση του νόμου δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή τού προέδρου του ΣτΕ και δεν έχουν πράξει τίποτε για να εφαρμοστεί η διάταξη και η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να μην εκπέμπει πρόγραμμα.

* Το ενδεχόμενο των εκλογών δεν θα προσφέρει καμία διέξοδο,αντίθετα, θα επιδεινώσει μια ήδη προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ πρότεινε, μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή Βενιζέλου- Κουβέλη στην κυβέρνηση, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

* Για τα τέλη Ιουνίου ανανεώθηκε το «ραντεβού» της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταβαίνουν, μαζί με τον
υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στο Λουξεμβούργο και θα επανέλθουν για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, καθώς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών,όλα είναι ανοικτά.

* Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το πρωί γονείς
μαθητών και εκπαιδευτικοί από το Περιστέρι, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων στην περιοχή τους.Γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μη συγχωνευθεί και να μην καταργηθεί καμία σχολική μονάδα.

Διεθνείς Ειδήσεις:

* Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία και πριν από λίγο συναντήθηκε με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ. Στη συνέχεια ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ.

* Η πλατεία Ταξίμ ξαναβρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς λίγες ημέρες μετά την βίαιη εκκένωσή της από τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, έπειτα από δύο εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν τη νύκτα στην Αγκυρα και το Εσκισεχίρ.Τουρίστες και κάτοικοι κυκλοφορούν και πάλι στην πλατεία, επίκεντρο των μαζικών εκδηλώσεων του κύματος διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν.

* Στο Ιράκ,σε επίθεση καμικάζι σκοτώθηκαν ο επικεφαλής ενός πολιτικού κόμματος και τέσσερα μέλη της οικογένειάς του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: