Οταν τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα – Καυγάς Προεδρικού-ΑΚΕΛ για το ρωσικό τζετ




Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απάντησε στο ΑΚΕΛ και δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τον τρόπο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να μεταβεί στο Παρίσι για τη σημαντική συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Παπαδόπουλος, αφού προσθέτει ότι “οι καλόπιστοι έχουν κατανοήσει” επισημαίνει πως  “όσοι θέλουν να συντηρούν το θέμα εξυπηρετούν μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες”.
 
“Στο πλαίσιο αυτό” συνεχίζει, “εντάσσεται και η διαστρέβλωση δηλώσεών μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Αστρα”.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία συνθηκών ενότητας προς αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων του λαού και της χώρας.
Στη γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαίδη, με τίτλο “Χρησιμοποίηση ιδιωτικού τζετ Ρώσου μεγιστάνα απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, αναφέρονται τα εξής:

Από τη χρησιμοποίηση του τζετ Ρώσου μεγιστάνα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για μετάβαση του στο Παρίσι, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα.

Πρώτο, κατά πόσο αυτή η ενέργεια του Προέδρου δε συγκρούεται με τις θεωρητικές του διακηρύξεις για σεβασμό των κανόνων ηθικής δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν τις πράξεις κρατικών αξιωματούχων.

Δεύτερο, σε ποιο βαθμό συνάδει η ενέργεια του κ. Αναστασιάδη με τον κώδικα δεοντολογίας που υπέγραψαν τα μέλη της κυβέρνησης με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Τρίτο, γιατί ο Αν. Κυβερνητικός εκπρόσωπος, με δημόσιες δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Άστρα, αρνήθηκε ότι το ιδιωτικό τζετ που χρησιμοποίησε ο κ. Αναστασιάδης ανήκει σε Ρώσο μεγιστάνα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: