Απευθείας στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες της Συρίας




Οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συριακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ενώ ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει δώσει την έγκρισή του για την απευθείας στρατιωτική στήριξη των αντικαθεστωτικών, δήλωσε χθες ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με δημοσίευμα της WASHINGTON POST U.S., citing use of chemical weapons by Syria, to provide direct military support to rebels») που υπογράφουν οι Karen DeYoung και Anne Gearan.

Η μεταφορά στρατιωτικού υλικού αναμένεται να ξεκινήσει εντός των προσεχών εβδομάδων, υπό την εποπτεία της CIA, η οποία και αποτελεί τον κύριο συνομιλητή της αμερικανικής κυβέρνησης με το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της συριακής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η μέθοδος αυτή επιτρέπει στις ΗΠΑ να παρακάμψουν τον ΟΗΕ. Τα όπλα θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Τουρκία ή στην Ιορδανία, ή και στις δύο χώρες, και από εκεί οδικώς στη Συρία.

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-concludes-syrian-forces-used-chemical-weapons/2013/06/13/59b03c66-d46d-11e2-a73e-826d299ff459_story.html?hpid=z1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: