Ο Μενέντεζ κατάθεσε σχέδιο νόμου για εξοπλισμό των ανταρτών στη Συρία




Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει τον εξοπλισμό ορισμένων ανταρτικών οργανώσεων της Συρίας. Με τον τρόπο αυτό πιστεύει ότι θα αποφευχθεί εξοπλισμός οργανώσεων, που ελέγχονται από την αλ Κάϊντα.

Πριν ακόμα κυκλοφορήσουν πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων στον εμφύλιο πόλεμο, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη), ήταν ένας από τους λίγους γερουσιαστές που πίεζαν το Λευκό Οίκο να εξοπλίσει με οπλισμό όχι όμως όλες τις οργανώσεις των ανταρτών, που πολεμούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων, της οποίας προεδρεύει ο κ. Μενέντεζ. Στη συνέχεια πρέπει να ψηφιστεί από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τέλος να υπογραφεί από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πριν γίνει νόμος. Πιστεύεται ότι το σχέδιο νόμου θα καταστεί νόμος του κράτους, αφού το υποστηρίζουν και οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: