Ομπάμα και Νετανιάχου συνομίλησαν για τη Συρία




Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε χθες στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο συζήτησε για την περιφερειακή ασφάλεια και την ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή. Η ανακοίνωση της τηλεφωνικής συνομιλίας ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο. Πρόκειται για την πρώτη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, η οποία ανακοινώνεται από το Λευκό Οίκο μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ σε στόχους στην Συρία, τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου.Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο κ. Ομπάμα και ο κ. Νετανιάχου συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή τους συνεργασία σε μια σειρά από ζητήματα ασφαλείας. Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε καμία διευκρίνιση, ούτε για τη συζήτηση στα θέματα ασφάλειας, ούτε αν συζητήθηκε το θέμα των επιδρομών εναντίον της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ είχε ενημερώσει το Λευκό Οίκο για τις επιθέσεις. Αλλωστε, η διαρροή για το σοβαρότατο αυτό θέμα έγινε από Αμερικανούς αξιωματούχους. Αναλυτές στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι το Ισραήλ ενημέρωσε και τη Μόσχα…

Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

THE WHITE HOUSE

Office of the Press Secretary – May 8, 2013

Readout of the President’s Call with Israeli Prime Minister Netanyahu

 President Obama and Prime Minister Netanyahu spoke by phone earlier today.  The two leaders discussed regional security issues and Middle East peace.  They agreed to continue the close coordination between the United States and Israel on a range of security issues.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: