Οι γερουσιαστές της Οκλαχόμα είχαν καταψηφίσει νομοσχέδιο για τα θύματα του τυφώνα Σάντι




Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι καθώς ο τρόμος και η θλίψη καταρράκωσαν τους κατοίκους της Οκλαχόμα που επλήγησαν από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο τη Δευτέρα, πολλοί αμερικανοί νομοθέτες εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί τον Ιανουάριο σχετικά με το ταμείο αρωγής για καταστροφές.

 Ωστόσο, ειρωνεία στην όλη υπόθεση αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο γερουσιαστές της Οκλαχόμα, και οι δύο Ρεπουμπλικάνοι, έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερα περίεργη θέση καθώς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν καταψηφίσει το συμπληρωματικό νομοσχέδιο πιστώσεων ύψους 60 δις δολαρίων, το οποίο κατά κύριο λόγο προοριζόταν για την παροχή οικονομικής βοήθειας στα θύματα του τυφώνα Σάντι, που το περασμένο έτος είχε πλήξει τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Φορέα Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), το ταμείο διαθέτει 11,6 δις δολάρια τα οποία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του φορέα, είναι αρκετά για την άμεση ενίσχυση της περιοχής.

Τον Ιανουάριο, ο γερουσιαστής της Οκλαχόμα, Τζέιμς Ίνχοφ, είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο ως «ταμείο λάσπη», επειδή περιλαμβάνονταν μακροπρόθεσμες δαπάνες για τις υποδομές και τη χρηματοδότηση έργων που αφορούσαν στις καταστροφές οι οποίες είχαν συμβεί εξαιτίας του καταστροφικού τυφώνα.

Η γερουσιαστής του Μέριλαντ, Μπάρμπαρα Μικούλσκι. δήλωσε ότι “σε τέτοιες στιγμές πρέπει να υπάρχει γειτονική αλληλεγγύη. Δεν είναι στιγμή για να δίνουμε μάχες σχετικά με τη χρηματοδότηση. Πρέπει να δείξουμε συμπόνια και κατανόηση».

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από το πέρασμα του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 3 δις δολάρια, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Επίτροπος Ασφαλίσεων της Οκλαχόμα, Τζον Ντόουκ.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: