Βρέθηκαν τρεις γυναίκες θύματα απαγωγής στο Κλίβελαντ




Σοκ προκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες η πληροφορία που μετέδωσε πρώτο το CNN και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν οι αρχές του Κλίβελαντ, ότι ανευρέθησαν τρεις γυναίκες, οι οποίες είχαν πέσει θύματα παρανοϊκού απαγωγέα, πριν από 10 χρόνια. Η αστυνομία συνέλαβε τον Αριέλ Κάστρο, 52 ετών, πρώην οδηγό σχολικού λεωφορείου και δύο άλλους άνδρες τα ονόματα των οποίων δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις γυναίκες, οι οποίες αναζητούνταν από την αστυνομία με τις υποψίες ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής, βρέθηκαν τη Δευτέρα ζωντανές, σε ένα σπίτι στο Κλίβελαντ σε μικρή απόσταση από όπου εθεάθησαν την τελευταία φορά.

Σύμφωνα με την αστυνομία η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους. Η Ντεζεζούς ήταν 14 και η Μπέρι 16 ετών όταν απήχθησαν καθώς διένυαν την απόσταση από τις κατοικίες τους στο σχολείο όπου φοιτούσαν, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η τρίτη γυναίκα, η Μισέλ Νάιτ, είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν 20 ετών.

Αν και σύμφωνα με την αστυνομία η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, οι τρεις γυναίκες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου τους χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αμάντα Μπέρι κατάφερε να αποδράσει και να πάει σε διπλανό σπίτι, απ’ όπου τηλεφώνησε στην αστυνομία από την οποία ζήτησε βοήθεια. Μαζί της κρατούσε και ένα εξάχρονο παιδί, αλλά δεν έγινε γνωστό εάν ο απαγωγέας είναι ο πατέρας. Στη συνέχεια βοήθησε την αστυνομία να απελευθερώσει και τις άλλες κοπέλες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: