Ο Πρόεδρος Ομπάμα την Πέμπτη στη Βοστώνη




Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα θα λάβει μέρος την Πέμπτη σε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των βομβιστικών επιθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη. Θα πάει στη πόλη από το πρωί για να συμπαρασταθεί στους πολίτες και να μιλήσει με τους συγγενείς των θυμάτων.            Αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για την ταυτότητα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές αδυνατούν μέχρι της στιγμής να δημοσιοποιήσουν με βεβαιότητα προς τα που οδηγούνται οι έρευνες.

            Είναι σχεδον ξεκάθαρο ότι η βομβιστική επίθεση δεν είναι έργο της αλ Κάϊντα, καθώς οι αξιωματούχοι, ο ένας μετά τον άλλο, παραδέχονται υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι δεν έχουν ενδείξεις για ανάμειξη της οργάνωσης που ίδρυσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Και ουδείς μέχρι στιγμής ανέλαβε την ευθύνη.

            Οι υποψίες των περισσοτέρων οδηγούνται προς την κατεύθυνση της εσωτερικής τρομοκρατίας, αν και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

            Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο. Είναι η πλεόν αρμόδια και πρέπει κανείς να δίνει σημασία στις δηλώσεις της.

            Η κ. Ναπολιτάνο είπε ότι «λόγω των αυξημένων προφυλάξεων» και των κινδύνων, οι αρχές θα παρατείνουν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας —ορατά και μη— στα μέσα μεταφοράς. Χιλιάδες αστυνομικοί, πράκτορες και στρατιώτες ερευνούν τα πάντα στη Βοστώνη και προσφυλάσσουν τους κατοίκους. Ερεωνώνται όλοι και όλα, καθώς η αστυνομία πιστευει ότι ο δράστης ή οι δράστες είναι ακόμα στη πόλη

            Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας προέτρεψε τους Αμερικανούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ενημερώνουν άμεσα τα τοπικά όργανα της τάξης για οποιαδήποτε ένδειξη ύποπτης δραστηριότητας.

            Ανακοινώθηκε το όνομα της νεκρής η οποία είναι η Κρίστελ Καμπέλ από το Αρλινγκτον, 29 ετών διευθύντρια εστιατορίου. Εκανε ανακοίνωση η μητέρα της.

            Σύμφωνα με την Μπόστον Γκλόουμπ έχουν βρει την ηλεκτρονική βάση που χρησιμοποιήθηκε σε μία από τις δύο χύτρες-βομβες. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να δώσουν όσα στοιχεία γνωρίζουν ακόμα και αν νομίζουν ότι πρόκειται για συγγενείς τους.

            Το FBI επανέλαβε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις και ότι γίνονται ανακρίσεις προσώπων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: