Έγινε…Τούμπα η Βουλή στη συζήτηση για ΠΑΟΚ και Σαββίδη: Βουλευτές υπέρ Ιβάν και κατά Βασιλειάδη




Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά την συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων όταν τέθηκε θέμα ΠΑΟΚ και Ιβάν Σαββίδη.

Οι βουλευτές Αριστείδης Φωκάς της Ένωσης Κεντρώων και Γιώργος Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ έφεραν σε φανερή αμηχανία τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και προκάλεσαν το σχόλιο του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη “δεν θα κάνουμε την Βουλή Τούμπα”.

Την ίδια στιγμή, ουδείς από τους δύο βουλευτές αναφέρθηκε στην είσοδο του κ. Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο κ. Βασιλειάδης ο οποίος επίσης δεν αναφέρθηκε στο εν λόγω περιστατικό απάντησε ως εξής: “Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών, πράξεων και παραλείψεων τους. Δεν μπορώ να κρίνω δικαστικές αποφάσεις, να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά. Αν εμείς λειτουργούμε σαν χούλιγκαν τι θα κάνουν τα παιδιά;” Ο υφυπουργός χαρακτήρισε “παραληρηματικά” όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο Γ. Λαζαρίδης ότι δηλαδή επί των ημερών του “έμειναν μόνo δύο ομάδες να εκπροσωπούν τη Μακεδονία στο πρωτάθλημα”.

“Σε όσα είπατε δεν απαντώ, δεν σκοπεύω να χαϊδέψω αυτιά. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι φταίει ο ΠΑΟΚ. Προφανώς και δεν φταίει ο ΠΑΟΚ” τόνισε ο Γ. Βασιλειάδης. “Επί των ημερών μου μπήκε αθλητικός νόμος στην Ομοσπονδία”.

“Ημουν στον αγώνα που μετέδιδαν τα συστημικά κανάλια της Αθήνας” ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Φωκάς. “Ηταν πολύ σημαντικός ο αγώνας και είχαμε μια Τούμπα εκκλησία. Και την άλλη φορά, έπεσε ένα χαρτάκι, ένα χαρτί ταμειακής μηχανής, και ο προπονητής έπεσε κάτω και φαινόταν κάτι σοβαρό. Κι αυτός επί 15’ αρνιόταν να τον δει ο γιατρός και υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες ότι πάει αποδυτήρια και ο γιατρός του Ολυμπιακού ενώ το ρολό έπεσε στον ώμο του, είπε ότι έχει χτυπήσει κι αλλού, μάλλον τραυματίστηκε λάθος και του είπανε όχι από εδώ από εκεί. Γιατί δεν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός και τι θα γίνει με τους εγκληματίες δικαστές; Με τους εγκληματίες διαιτητές;”

Απαντώντας ο υφυπουργός είπε ότι “αισθάνομαι πολύ περίεργα, προφανώς υπάρχουν κενά και αντινομίες στις διατάξεις και είναι απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να τα δει για να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή. Τώρα αν τραυματίστηκε ή όχι ο Γκαρθία είτε θα γίνει στα πειθαρχικά όργανα ή στους καφενέδες, όχι στο Κοινοβούλιο. Αν μπορούμε στη διαδικασία να σχολιάζουμε αποφάσεις, πως θα γίνει; Η Πρωτόδικη έλεγε αυτά. Η Εφετειακή; Μην μπούμε σε αυτή τη λογική, υπάρχουν όργανα και κανόνες και λειτουργούν. Ν’ αφήσουμε τα όργανα να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς ανθρωποφαγίες, δεν μπορώ να μπω στην ουσία της υπόθεσης”.

Ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε ότι ο εκάστοτε υπουργός δεν υποβιβάζει (αν και έχουμε δει στο παρελθόν και να υποβιβάζουν και να ανεβάζουν όταν αύξαναν τους βαθμούς κατά πελατειακή λογική που βόλευε, όπως είπε), ας ηρεμήσουμε. Ετσι κι αλλιώς περάσαμε σε μια άλλη μέρα επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη του Grexit. Επικρέμεται γιατί οι παράγοντες δεν ενδιαφέρονται κι αντί εμείς εν συνόλω να τους φέρουμε προ των ευθυνών τους, καθόμαστε και συζητάμε.

Ο Ιβάν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ μέσα απ’ τα χέρια του Τούρκου

Ανταπαντώντας ο κ. Φωκάς υπογράμμισε πως όλα έγιναν “από τότε που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι. Επεσε το ρολό, μπαίνει το γκολ μια ανάσα, και κάτω από πιέσεις ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ και οι 11 της ΑΕΚ αρνήθηκαν να μπουν στον αγώνα. Εσείς τι λέτε; Ο Κανονισμός; Θα υποβιβαστούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ; Το 2016 ο Ιβάν πήρε την ομάδα και έφυγε, κι εσείς με τρέμουλο αλλάξατε τον Κανονισμό. Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ μέσα απ’ τα χέρια του Τούρκου, θέλει 100% καθαρό πρωτάθλημα, εμείς κάναμε ήττες χωρίς να παραπονεθούμε, να ελέγξετε τους εγκληματίες διαιτητές; Τι έγινε με την παράγκα, τι έγινε το πρωτάθλημα τι θα κάνετε με τους εγκληματίες;”

“Οι διαιτητές δεν ελέγχονται, ούτε οι δικαστές ελέγχονται από την κυβέρνηση, έτσι λειτουργεί το σύστημα” απάντησε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: