Ακόμα μία έκρηξη φοβίζει το Τέξας: Δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες, λέει η αστυνομία




Αφού αρχικά έκανε λόγο περί νέας «έκρηξης» το βράδυ της Τρίτης στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Τέξας, η αστυνομία του Όστιν γνωστοποίησε λίγο αργότερα ότι δεν επρόκειτο στην πραγματικότητα για την πυροδότηση «βόμβας, αλλά μάλλον ενός εμπρηστικού μηχανισμού», που δεν έχει προφανή σύνδεση με τα πέντε πακέτα που είχαν παγιδευτεί με εκρηκτικές ύλες κι έχουν στοιχίσει τη ζωή δυο ανθρώπων από τις αρχές Μαρτίου.

«Δεν υπήρξε πακέτο που εξερράγη (…). Δεν ήταν βόμβα αυτή που βρισκόταν μέσα στο πακέτο, αλλά μάλλον ένας εμπρηστικός μηχανισμός. Προς το παρόν, δεν έχουμε κανέναν λόγο να θεωρούμε ότι αυτό το συμβάν συνδέεται με τα προηγούμενα παγιδευμένα πακέτα», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του Όστιν.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας του Όστιν είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών διακομίστηκε σε νοσοκομείο με «μάλλον σοβαρά» τραύματα αλλά χωρίς να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Από τη 2α Μαρτίου, στο Όστιν είχαν αναφερθεί τέσσερις εκρήξεις παγιδευμένων πακέτων και μια πέμπτη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, σε κέντρο διανομής της FedEx, κοντά στο Σαν Αντόνιο, μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Όστιν. Η έρευνα της αστυνομίας και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας για τις μυστηριώδεις βομβιστικές επιθέσεις μέχρι τώρα δεν έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο.

21/03/2018 04:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Σικάγο, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: