Ξεχύθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας το μεγάλο «ποτάμι» των καρναβαλιστών




Ένα μεγάλο «ποτάμι» καρναβαλιστών ξεχύθηκε χθες το βράδυ στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους θεατές της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης, που διήρκεσε για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», σκόρπισαν το κέφι, την ζωντάνια και την χαρά, ενώ μαζί με τα άρματα του δήμου έδωσαν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση δεν σταματούσαν ούτε στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν, παρασύροντας στους ρυθμούς τους θεατές της παρέλασης, που περίμεναν στα πεζοδρόμια για να δουν από κοντά τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές των καρναβαλιστών.

Ταυτόχρονα, με τους φωτισμούς που είχαν επιλέξει, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη που ζει από χθες σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Μετά το τέλος της παρέλασης, η καρναβαλική διασκέδαση συνεχίζεται στην πόλη της Πάτρας και αναμένεται να διαρκέσει όλη την νύχτα, τόσο σε πεζόδρομους και πλατείες, όσο και σε νυχτερινά καταστήματα, όπου οργανώνονται πολλά πάρτι και χοροί.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο στις 14:00 το μεσημέρι με την μεγάλη παρέλαση, ενώ θα ολοκληρωθούν στις 21:00 το βράδυ με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Η. Κάνιστρα
Πάτρα, Greece

Με «μπουλούκια» καρναβαλιστών πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη πόλη

Με τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών να δίνουν τον τόνο, πραγματοποιήθηκαν χθες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Λάρισα.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της θεσσαλικής πόλης διοργάνωσαν αποκριάτικα έθιμα και με χορούς και τραγούδια ανέβασαν το κέφι στα ύψη. Από το πρωί τα «μπουλούκια» ξεκίνησαν τα δρώμενα τους από διάφορες συνοικίες της Λάρισας, έκαναν μια στάση στην Πλατεία Ταχυδρομείου και έπειτα κατέληξαν στη κεντρική πλατεία όπου στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα «μπουλούκια» παρουσιάζουν έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πως «όλη η πόλη συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών νομού Λάρισας Δέσποινα Θεοδώρου, περιέγραψε πως ο σύλλογος αναβίωσε το παραδοσιακό γαϊτανάκι και το παλιό έθιμο της καμήλας, ενώ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χορίαμβος, Νίκος Σαμαρίνας, αναφέρθηκε στο παραδοσιακό γάμο που αναβίωσε ο σύλλογός του.

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις συμμετείχαν: Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά, Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ηλ. Σκυλλάκου
Λάρισα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: