Σε καλό δρόμο η εκταμίευση της δόσης: Μόνο 3 από τα 110 προαπαιτούμενα παραμένουν ανοιχτά

Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης  ενημερώθηκαν ότι μόνο 3 από τα 110 προαπαιτούμενα παραμένουν ανοιχτά.
photo via Twittet #EuroWorkingGroupΟι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν ότι μόνο 3 από τα 110 προαπαιτούμενα παραμένουν ανοιχτά. photo via Twittet #EuroWorkingGroup

Την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των εκκρεμών προαπαιτούμενων επικύρωσε το EuroWorking Group, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης. Ειδικότερα οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν ότι μόνο τρία από τα 110 προαπαιτούμενα παραμένουν ανοιχτά, τα οποία όμως δεν βρίσκονται στον έλεγχο της κυβέρνησης (η απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό, η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για το δίκτυο φυσικού αερίου).

Ως εκ τούτου, η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου και εάν όλα πάνε καλά στη συνέχεια το ΔΣ του ESM θα εγκρίνει την εκταμίευση, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τα εθνικά κοινοβούλια.

Το EWG ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των τεχνικών συνομιλιών για το λεγόμενο γαλλικό μηχανισμό για το χρέος, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση καθώς οι συνομιλίες της ομάδας εργασίας συνεχίζονται.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα

08/02/2018 23:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χρ. Βασιλάκη
Βρυξέλλες

Be the first to comment on "Σε καλό δρόμο η εκταμίευση της δόσης: Μόνο 3 από τα 110 προαπαιτούμενα παραμένουν ανοιχτά"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*