Ο Αβέρωφ Νεοφύτου περιμένει τους ανθυποψήφιους του στον ΔΗΣΥ: Καλοδεχούμενοι…




Καλοδεχούμενη είναι οποιαδήποτε υποψηφιότητα λέει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε συνέντευξη του στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ της Λευκωσίας, αναφερόμενος στο εκλογικό συνέδριο του κόμματός του, για το οποίο οι διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

«Οποιοδήποτε μέλος δικαιούται να διεκδικήσει την οποιαδήποτε θέση», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος, αφήνοντας επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης και καταστατικού συνεδρίου.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις προεδρικές εκλογές, αρνείται ότι η αναφορά του Προέδρου στο πρόσωπό του εκλαμβάνεται ως δεδομένη στήριξή προς το πρόσωπό του ενόψει και του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Δεν μπαίνει στα εσωτερικά του Συναγερμού. Στα προηγούμενα πέντε χρόνια που ήμουν πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ουδέποτε ο Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε να μπει στα της λειτουργίας του κόμματος. Όσον αφορά αποφάσεις του κόμματος για μεγάλα θέματα πολιτικής, είναι αυτονόητο ότι λαμβάνουμε υπόψη τις απόψεις του Προέδρου, αλλά οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στο κόμμα» σημειώνει.

Στις 25 Απριλίου λήγει η θητεία της σημερινής ηγεσίας. Την περασμένη Πέμπτη, το Εκτελεστικό Γραφείο εξουσιοδότησε τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, να ετοιμάσει εισήγηση σε συνεργασία με το Οργανωτικό. Στο Πολιτικό Γραφείο της ερχόμενης Τρίτης, το οποίο θα συνέλθει για μια πρώτη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, θα παρουσιαστεί εισήγηση ως προς τις διαδικασίες της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης και του Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

«Είμαστε ένα κόμμα που έχει εισαγάγει πρώτο τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες στην Κύπρο. Οποιοδήποτε μέλος δικαιούται να διεκδικήσει την οποιαδήποτε θέση. Είναι καλοδεχούμενες οι οποιεσδήποτε υποψηφιότητες για την οποιαδήποτε θέση και δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΔΗΣΥ θα πάρουν με την ψήφο τους, την απόφαση για την επόμενη ηγεσία»αναφέρει ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Θα επανεκλεγούν πρόεδρος, αναπληρωτής και τρεις αντιπροέδροι. Μετά θα ακολουθήσει το εκλογικό παγκύπριο συνέδριο το οποίο θα εκλέξει τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου και την πρόεδρο της ΓΟΔΗΣΥ. Σε τρίτη φάση, θα εκλεγούν οι Επαρχιακές Γραμματείες και τα Επαρχιακά Συμβούλια και στην τέταρτη φάση θα γίνει διαδικασία της εκλογής των τοπικών επιτροπών. Πρόκειται συνεπώς για μια διαδικασία που, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του κόμματος, θα διαρκέσει σχεδόν μέχρι το τέλος του 2018.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: