Ο δικός μας Giannis τρίτος στην κούρσα για MVP της χρονιάς: Μία ανάσα από την κορυφή




Στην τρίτη θέση της… κούρσας για τον τίτλο του MVP της χρονιάς κατατάσσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το Hoopshype. Η γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα εστιάζει στο Top10 των υποψηφίων, με τον Giannis να βρίσκεται μία… ανάσα από την κορυφή, εκεί όπου ξεχωρίζει το όνομα του ΛεΜπρον Τζέιμς, με τον «Βασιλιά» του Κλίβελαντ να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του 5ου τίτλου του MVP της χρονιάς στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Το ελληνικό ενδιαφέρον, πάντως, επικεντρώνεται για ακόμη μία φορά στον «Greek Freak», με το δημοσίευμα του Hoopshype να αναλύει την επιλογή του Αντετοκούνμπο στην τρίτη θέση της λίστας των υποψηφίων, γράφοντας:

«Μετά από μία από τις πιο εντυπωσιακές εκκινήσεις τα τελευταία χρόνια, το παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει παρουσιάσει ελάχιστη πτώση.

Ακόμη κι έτσι, ο τα-κάνω-όλα σουίνγκμαν των Μιλγουόκι Μπακς κυριαρχεί σε κάθε τομέα για την ομάδα του. Εκτός από δεύτερος σκόρερ στη λίγκα με 29,4 πόντους, ο Αντετοκούνμπο είναι κι ο δεύτερος ριμπάουντερ και μπλόκερ των Μπακς. Και πριν από την έλευση του Έρικ Μπλέντσο, ο σούπερσταρ ήταν πρώτος, και σε ασίστ, και σε κλεψίματα.

Ο Αντετοκούνμπο είναι καθ’ οδόν στο να γίνει ο μόλις τέταρτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1,5 κοψίματα καθ` όλη τη χρονιά. Οι άλλοι τρεις ήταν οι Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Μπομπ ΜάκΑντου. Καθόλου κακή παρέα για τον “Greek Freak”, ο οποίος είναι ακόμα μόλις 22 ετών».

Αναλυτικά το TOP 10 των MVPs του HOOPSHYPE:

10. Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς)

9. ΛαΜάρκους Όλντριντζ (Σπερς)

8. Άντρε Ντράμοντ (Πίστονς)

7. Ντέιμιαν Λίλαρντ (Τρέιλ Μπλέιζερς)

6. Κάιρι Ίρβινγκ (Σέλτικς)

5. Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς)

4. Στέφεν Κάρι (Ουόριορς)

3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (Μπακς)

2. Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς)

1. ΛεΜπρον Τζέιμς (Καβαλίερς)

Θοδωρής Ψωμάς, ΑΠE-MΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: