Απαράδεκτη παραπληροφόρηση που αφορά την επαναλειτουργία του Μεγάλου Καναλιού




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται μία άνευ προηγουμένου παραπληροφόρηση για την υπόθεση της επαναλειτουργίας του Mega. Τα Fake News ωχριούν μπροστά στις αναλήθειές που διαβάζουμε.

Με λύπη μου παρατήρησα ότι και δημοσιογράφοι, που ΕΠΡΕΠΕ να νοιάζονται για τη σωτηρία των 400 και πλέον θέσεων εργασίας και για το ψωμί των συναδέλφων τους, έγιναν βασιλικότεροι των …βασιλιάδων και παίζουν παιγνίδια εις βάρος των εργαζομένων του Μεγάλου Καναλιού, οι οποίοι υπομονετικά περιμένουν 20 μήνες για να τελειώσει το δράμα τους. Πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά…

Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να μην μιλήσω σήμερα με ονοματεπώνυμα, αλλά θα το πράξω με την πρώτη ευκαιρία. Διότι αυτό που συμβαίνει εναντίον των εργαζομένων ξεπερνά κάθε αλήτικη συμπεριφορά.

Η επαναλειτουργία του Μεγάλου Καναλιού δεν πρέπει να είναι υπόθεση πολιτική ή ανταγωνισμού -εννοώ από την πλευρά συγκεκριμένων επιχειρηματιών διότι μου θυμίζει τις χειρότερες εποχές της Λατινικής Αμερικής. Η υπόθεση της επαναλειτουργίας αφορά πρωτίστως τους εργαζομένους, οι οποίοι κράτησαν ζωντανό μέχρι σήμερα το κανάλι. Έχουν δικαίωμα, λοιπόν, να απαιτούν σεβασμό και όχι υπόγεια κτυπήματα, από άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται και …συνδικαλιστές.

  • Η συμφωνία με τις τράπεζες είναι ένα γεγονός και εξυπηρετεί κυρίως τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας που είναι οι νικητές της πολύμηνης διαπραγμάτευσης. Οι μέτοχοι υποχώρησαν, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είχαν καταθέσει μαξιμαλιστικές θέσεις ή προτάσεις. Δέχθηκαν όλες τις απαιτήσεις των τραπεζών και υπέγραψαν και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22 εκ. ευρώ (15+7). Στο τέλος-τέλος ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα και όχι στο πως οι μέτοχοι και οι τράπεζες κατέληξαν στη συμφωνία.

Απ’ εκεί και πέρα αναδείχθηκε σε …εθνικό ζήτημα ένα θέμα, που οι ίδιοι οι τραπεζίτες δεν το θεωρούν σοβαρό. Ξαφνικά, έγραψαν, για την τύχη του καναλιού, ενδιαφέρθηκαν δήθεν οι …δανειστές της χώρας, και το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι θα συνεδριάσουν εκτάκτως η κ. Ντέλια και οι ομόλογοί της στο Χίλτον για να αποφασίσουν για τις τύχες τόσων ανθρώπων.

Ντροπής πράγματα και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Αν χάσουν τις δουλειές τους και τα δεδουλευμένα τους οι ηρωϊκοί εργαζόμενοι, για μία μη σημαντική λεπτομέρεια, σε μένα δεν πέφτει λόγος… Σηκώνω τα χέρια ψηλά… Αλλά αν συμβεί αυτό, το ζήτημα θα είναι και πολιτικό. Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα είναι άμοιρη ευθυνών.

Η δημοσιογραφία, όταν είναι καθοδηγούμενη από συμφέροντα, είναι επικίνδυνη και για τους ανθρώπους και για τη Δημοκρατία την ίδια. Και αν συνάδελφοι (με ή χωρίς εισαγωγικά) θέλετε να κάνετε …ρεπορτάζ, να αναζητείτε και την άλλη άποψη. Η υπόθεση επαναλειτουργίας του Mega και η σωτηρία των θέσεων ερργασίας των συναδέλφων μας, βρίσκεται σε μία ευαίσθητη φάση. Και το τελευταίο πράγμα που περιμένουμε, είναι οι προβοκάτσιες κατόπιν εντολής. Αν το εκλάβετε ως προειδοποίηση, καλά καταλάβατε. Διότι, όπως έχω γράψει πολλές φορές, εδώ μιλούμε για ψυχές ανθρώπων… Τίποτα άλλο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: