Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εσωτερικές εξελίξεις στο ΔΗΚΟ, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία και οι δηλώσεις Σταύρου Μαλά στην Αθήνα για την ανάπτυξη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η συμφωνία ΥΠΟΙΚ με συντεχνίες για τις μισθολογικές αυξήσεις, το πρόστιμο στον πρώην βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους για τις τροχαίες παραβάσεις, η δωρεάν πρόσβαση χαμηλοσυνταξιούχων στις Πρώτες Βοήθειες και η διάδοση ενός επικίνδυνου ναρκωτικού στις κατεχόμενες περιοχές.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Το παραδοσιακό ΔΗΚΟ ξεσηκώνεται» γράφει ότι σημαντικό πλήγμα στην υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου αποτελεί η χθεσινή παραίτηση του Χρίστου Πατσαλίδη από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το επικίνδυνο νέο συνθετικό ναρκωτικό «φλάκκα» δεν διοχετεύεται στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές. Επίσης γράφει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επιφύλαξε την απόφασή του στην αγωγή Μιλτιάδη Νεοφύτου κατά του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Χαστούκι εκ των έσω δέχθηκε ο Νικόλας» γράφει ότι επιτυχίες σε ευρωπαϊκό έδαφος καταγράφει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος αλλά εντός δέχθηκε χαστούκι με την παραίτηση του Αντιπροέδρου Χρίστου Πατσαλίδη. Ακόμη γράφει ότι τα βρήκαν Υπουργός Οικονομικών και συντεχνίες για τις μισθολογικές αυξήσεις, ενώ ο διάλογος θα περιλαμβάνει και το δημόσιο τομέα. Επίσης, αναφέρεται στη χθεσινή βράβευση 152 πρωτοβουλιών για συνεργασία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από το Stelios Philanthropic Foundation.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Της κράτησαν ανοικτή πόρτα» γράφει ότι ανοικτή κράτησαν την πόρτα για την Τουρκία οι ηγέτες της ΕΕ, καθώς η Σύνοδος Κορυφής δεν τόλμησε να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις στο ζήτημα του τερματισμού ή της αναστολής της τουρκικής ενταξιακής διαδικασίας. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα τη διενέργεια ποινικής έρευνας σε συνεργατικό ίδρυμα της Λάρνακας. Επίσης αναφέρει ότι σπιτονοικοκυρά αθωώθηκε για 366 φυτά κάνναβης.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ανάπτυξη για όλους, το όραμα Μαλά» γράφει ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς δήλωσε από την Αθήνα ότι «θέλουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας που θα εγγυάται πραγματική ανάπτυξη» για όλους, όχι για τους λίγους. Αλλού γράφει ότι δωρεάν θα είναι στο εξής η πρόσβαση των χαμηλοσυνταξιούχων στις Πρώτες Βοήθειες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η στασιμότητα «ξυπνά» το απευθείας εμπόριο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Πρώην βουλευτής χάνει την άδεια οδήγησης» γράφει ότι στον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους επιβλήθηκε στέρηση της άδειας οδήγησης για έξι μήνες και πρόστιμο €3.000 για τις τροχαίες παραβάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Κοινοβούλιο. Επίσης γράφει ότι σύμφωνα με επιστήμονες, το «μόριο αυτοκτονίας» μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή θεραπεία του καρκίνου. Ακόμη γράφει ότι επικρατεί σύγχυση γύρω από το καθεστώς του Μέλιος Pet Park.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/10/2017 08:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: