“Το πιάτο της υποδούλωσης”της Κύπρου στο Κραν Μοντάνα: Σφοδρή επίθεση σε Αναστασιάδη από Οικολόγους




“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από το πιάτο υποδούλωσης της Κύπρου που του προσέφεραν στο Κραν Μοντάνα, επέλεξε να πάρει το μισό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

“Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις χθεσινές του δηλώσεις, αποτελούν ευθεία πρόκληση προς την κοινή λογική. Την ίδια ώρα που σε κάθε τόνο δηλώνει τη διάθεσή του για επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς να έχει υπάρξει καμία αλλαγή του πλαισίου, επιχειρεί στο εσωτερικό να παρουσιαστεί ως η πολιτική προσωπικότητα που απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις. Για να ακριβολογούμε, απέρριψε μέρος τους, αφού φαίνεται να αποδέχτηκε εκ περιτροπής Προεδρία, δικαιώματα Τούρκων πολιτών, δικαιώματα χρήστη κοκ.

Ο πραγματικός λόγος που υποχρέωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να περιορίσει την πολιτική των παραχωρήσεων του προς της Άγκυρα στα θέματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού, είναι το γεγονός ότι γνωρίζει πως κανένα σχέδιο λύσης που θα μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκική αποικία, θα γίνει αποδεκτό από τον Κυπριακό λαό. Αυτή η πραγματικότητα, μαζί με την ομολογουμένως απόλυτη έως σήμερα στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν που απέτρεψαν την κατάληξη σε μια καταστροφική συμφωνία για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού.

Δυστυχώς όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, χωρίς καμία διαβούλευση με τον πολιτικό κόσμο της χώρας -παρά μόνο με τους στρατηγικούς του συμμάχους στο Κυπριακό, το ΑΚΕΛ- φαίνεται να προσπαθεί να φτάσουμε πάλι στο ίδιο σημείο αδιεξόδων και πιέσεων”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/09/2017 11:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: