Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει αποτυχημένη τακτική και διολισθήσεις, λέει η ΕΔΕΚ




“Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την αποτυχημένη τακτική που ακολούθησε και τις διολισθήσεις στις οποίες έχει προβεί, προσπαθεί με αλχημείες να παρουσιάσει ως θετικά μερικά θέματα τα οποία εκ προοιμίου είναι αρνητικά. Για παράδειγμα το έγγραφο πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

Καλούμε την κυβέρνηση να μας πει ποια είναι τα θετικά σημεία του πλαισίου το οποίο επικαλούνται και στα οποία στηρίζουν την ένθερμη υποστήριξη του εν λόγω εγγράφου:

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας αποδέχεται την εκ περιτροπής προεδρία ή όχι;

Αποδέχεται στις τουρκοκυπριακές περιοχές τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι παράνομοι έποικοι σφετεριστές και όχι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες;

Αποδέχεται την αριθμητική εξίσωση σε σειρά θεσμικών οργάνων του κράτους και το βέτο εκεί που δεν υπάρχει αριθμητική εξίσωση;

Αποδέχεται την παραχώρηση των 4 βασικών ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους;

Αποδέχεται την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση;

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχεται τα πιο πάνω, τότε για τον ίδιο μπορεί να είναι θετικό το έγγραφο πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα. Για εμάς όμως το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα είναι άκρως αρνητικό. Και αυτό επειδή με τις υποχωρήσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτοπαγίδευσε την πλευρά μας σε νέες επικίνδυνες παραδοχές και υποχωρήσεις.

Τέλος, σε ότι αφορά το έγγραφο Γκουτέρες που κατατέθηκε στο δείπνο της 6ης Ιουλίου και για το οποίο η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μας είχε ενημερώσει, την καλούμε να μας υποδείξει έστω και μια δημοσία δήλωση μετά τις 7 Ιουλίου στην οποία ο Πρόεδρος ή και οι συνεργάτες του αναφέρονται στο εν λόγω έγγραφο”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/09/2017 12:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: