Το Λονδίνο θα επιδιώξει μια “βαθιά συνεργασία” κατά τις συνομιλίες για το Brexit, λέει ο Τζόνσον

FILE PHOTO. Britain's Secretary of State for Foreign Affairs Boris Johnson talks with reporters at a press conference. EPA/JUSTIN LANEFILE PHOTO. Britain's Secretary of State for Foreign Affairs Boris Johnson talks with reporters at a press conference. EPA/JUSTIN LANE

Ο Bρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι οι συνομιλίες για το Brexit που πρόκειται να ξεκινήσουν σήμερα στοχεύουν στο να προετοιμάσουν το έδαφος για μια “βαθιά και ειδική συνεργασία” την οποία επιθυμεί να συνάψει το Λονδίνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Το πιο σημαντικό πράγμα θεωρώ ότι είναι τώρα να κοιτάξουμε τον ορίζοντα…να σκεφτούμε το μέλλον και να σκεφτούμε την νέα συνεργασία, την βαθιά και ειδική συνεργασία που θέλουμε να συνάψουμε με τους φίλους μας”, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

Αργότερα μέσα στη μέρα ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ θα ξεκινήσουν τις συνομιλίες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ.

19/06/2017 10:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Λουξεμβούργο, Luxembourg

Be the first to comment on "Το Λονδίνο θα επιδιώξει μια “βαθιά συνεργασία” κατά τις συνομιλίες για το Brexit, λέει ο Τζόνσον"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*