Χωρίς κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων δεν μπορεί να υπάρξει λύση, λέει ο Νεοφύτου

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.

Χωρίς πρόοδο στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων δεν μπορεί να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει αποφασισμένη στην Ελβετία, τονίζοντας ότι η πρόοδος θα εξαρτηθεί από το εάν η Τουρκία, επιτέλους, αντιληφθεί ότι αναχρονιστικές αντιλήψεις όσον αφορά τα συστήματα ασφάλειας θα πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι ούτε καν συζητείται και πρέπει να διαγραφεί το αναχρονιστικό σύστημα που δίνει σε οποιονδήποτε τρίτο μονομερή δικαιώματα επέμβασης.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στην ανάγκη αποχώρησης των 40.000 Τούρκων στρατιωτών που βρίσκονται στην κατεχόμενη Κύπρο από το 1974.

19/06/2017 16:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Be the first to comment on "Χωρίς κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων δεν μπορεί να υπάρξει λύση, λέει ο Νεοφύτου"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*