Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους έθεσε στον Αλέξη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ: Υπάρχει πρόοδος…




Την σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, έθεσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Πεκίνο.

Παράλληλα, έθεσε και την ανάγκη υποστήριξης από τους άλλους εταίρους της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Μετά τη συνάντηση, ο διευθυντής επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση από το Πεκίνο:

“Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα στο Πεκίνο, στο περιθώριο της διάσκεψης για την εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος». Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο που γίνεται στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, την σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, αλλά και την υποστήριξη από τους άλλους εταίρους της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΔΝΤ.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Απόλυτη ταύτιση απόψεων Τσίπρα – Λαγκάρντ στην ελάφρυνση του χρέους, με άμεσο προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

IMF Statement on Meeting Between Managing Director Christine Lagarde and Greek Prime Minister Alexis Tsipras

May 14, 2017

IMF Communications Director Gerry Rice has issued the following statement in Beijing:

“The Managing Director of the International Monetary Fund Christine Lagarde met with Greek Prime Minister Alexis Tsipras today in Beijing on the sidelines of the Belt and Road Forum. They took the opportunity to discuss progress being made in Greece’s economic program. They exchanged views on next steps and the importance of continued implementation of agreed reforms and support from Greece’s partners, including appropriate debt relief measures.”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: