Να παύσει η στήριξη σε Κούρδους Συρίας ισχυρίζεται ότι ζήτησε ο Ερντογάν από τον Τραμπ




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ προς τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) στη Συρία, μεταδίδει το CNN Turk επικαλούμενο κυβερνητική ενημέρωση. Κάτι τέτοιο ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν συζήτησαν την εγκαθίδρυση ζώνης ασφάλειας στη Συρία, την προσφυγική κρίση, αλλά και την τρομοκρατία, σύμφωνα με το NTV.

Ο Ερντογάν ζήτησε την υποστήριξη του Τραμπ στη μάχη κατά του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν (αναφέρει το δίκτυο NTV).

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην από κοινού ανάληψη δράσης για την ανακατάληψη της πόλεων Ράκα και αλ Μπάμπ στη Συρία (NTV).

Λακωνική η Ουάσινγκτον

Με μία λακωνική δήλωση – σε αντίθεση με τις μακροσκελείς δηλώσεις έπειτα από συνομιλίες με διεθνείς ηγέτες – ο Λευκός Οίκος αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, «συνομίλησαν για τη στενή μακρά σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και την κοινή τους δέσμευση να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές».

Από μέρους του Αμερικανού Προέδρου επαναβεβαιώθηκε «η αμερικανική υποστήριξη προς την Τουρκία, στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ». Επίσης, ο Πρόεδρος Τραμπ «καλωσόρισε τις συνεισφορές της Τουρκίας στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

http://mignatiou.com/2017/02/gia-tromokratia-milise-o-trab-me-ton-erntogan-kamia-anafora-se-kourdous-kipro-stin-anakinosi/

08/02/2017 08:59, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, Άγκυρα
ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 08/02/2017 06:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: