Ισλαμικό Κράτος: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με το φορτηγό στο Βερολίνο




Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, η οποία στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης (…) στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό» που πολεμά το ΙΚ, διευκρινίζεται από το Amaq.

Οι ερευνητές ακολουθούν διάφορα στοιχεία σχετικά με την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σήμερα ότι οι ερευνητές εξετάζουν διάφορα στοιχεία όσον αφορά την επίθεση εναντίον της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Βερολίνου, η οποία στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους.

«Μόλις ενημερωθήκαμε για την φερόμενη ανάληψη ευθύνης από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια συμμορία τρομοκρατών» είπε ο Γερμανός υπουργός στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οι ερευνητές εξετάζουν αυτή τη στιγμή» τόνισε ο ντε Μεζιέρ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «κανείς δεν θα σταματήσει ωσότου ο δράστης ή οι δράστες συλληφθούν».

20/12/2016 21:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Βηρυτός, Lebanon

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: