«Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας», λέει ο Ματέο Ρέντσι: Αύριο θα παραιτηθεί επίσημα




«Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Αύριο το απόγευμα θα συγκαλέσω συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και θα ανέβω στο προεδρικό μέγαρο να παραιτηθώ», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών».

«Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ότι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε την σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του όχι θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου».

«Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Μια μικρή ομάδα μελών των αριστερών συνδικάτων βάσης Cobas,με συνθήματα και καπνογόνα, ζήτησαν την παραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι. Η κινητοποίηση οργανώθηκε κοντά στην κεντρική πλατεία Κολόνα, της Ρώμης, σε μικρή απόσταση από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, απ΄όπου ο Ρέντσι αναμένεται να μιλήσει, σε λίγη ώρα, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, μετά την ήττα του μετώπου του «ναι» στο συνταγματικό δημοψήφισμα.

Σε tweet του, ο Ιταλός πρωθυπουργός γράφει «ευχαριστώ όλους, ούτως ή άλλως. Σε λίγα λεπτά θα μιλήσω από το κυβερνητικό μέγαρο, ζήτω η Ιταλία, έρχομαι»

http://mignatiou.com/2016/12/mia-megali-laiki-niki-o-rentsi-prepi-na-paretithi-lei-o-grammateas-tis-legkas-tou-vorra/

http://mignatiou.com/2016/12/anakoufisi-se-oli-tin-evropi-meta-ti-niki-tou-alexanter-van-nter-belen-epi-tou-akrodexiou-chofer/

05/12/2016 01:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: