Ούτε σήμερα παραπέμφθηκε η υπόθεση Focus στο Κακουργιοδικείο: Νέα προσπάθεια τον Δεκέμβριο




Άλλη μια προσπάθεια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας να παραπέμψει τους κατηγορούμενους στην ποινική υπόθεση του 1 εκ .ευρώ από την εταιρεία Focus προς την εταιρεία του Χριστόδουλου Χριστοδούλου, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, έπεσε σήμερα στο κενό.

Για άλλη μια φορά ο λόγος που ούτε και σήμερα κατέστη δυνατόν να γίνει αυτό είναι η συνεχιζόμενη άρνηση των εξ Ελλάδος κατηγορουμένων στην υπόθεση να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ενώπιον του Δικαστηρίου, προβάλλοντας και πάλι διάφορα επιχειρήματα.

Το Δικαστήριο με ενδιάμεση απόφαση του είχε ξεκαθαρίσει ότι «η φυσική ή αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας παραπομπής στο Κακουργιοδικείο».

Ο δικηγόρος των Ανδρέα Βγενόπουλου και Κυριάκου Μάγειρα ανέφερε προς το δικαστήριο ότι οι πελάτες του διατηρούν τη θέση ότι δικαιούνται να εμφανίζονται δια συνηγόρου τόσο στην παρούσα διαδικασία παραπομπής όσο και ενώπιον του Κακουργιοδικείου προκειμένου να προβάλουν σειρά δικονομικών ενστάσεων.

Για το σκοπό αυτό, είπε, οι πελάτες του έχουν ήδη προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό την έκδοση σχετικού εντάλματος που να τους επιτρέπει να εμφανίζονται δια συνηγόρου και όχι αυτοπροσώπως ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων. Η προσφυγή, είπε, καταχωρήθηκε στις 19 Οκτωβρίου και η ακρόαση της είναι ορισμένη για τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν θα ζητήσει σήμερα την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίων των Βγενόπουλου –Μάγειρα εν αναμονή της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου στο αίτημά του για αναθεώρηση της απόφασης του Δικαστηρίου με την οποία συστήνεται στην Κύπρο να απόσχει από τη λήψη μέτρων τα οποία θα εμπόδιζαν την ελευθερία διακίνησής τους και πρόσβασης σε δικηγόρο για σκοπούς της διαιτησίας.

Όσον αφορά στους Ζολώτα και Φόλε, ο κ. Κληρίδης είπε ότι μετά τη σύλληψη τους από τις ελληνικές και ρουμανικές Αρχές αντίστοιχα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες έκδοσης τους στην Κύπρο σημειώνοντας ότι η απόφαση για την έκδοση τους ή όχι θα ληφθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Τα άλλα τρία φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου, και ο πρώην σύζυγος της, Ανδρέας Κιζουρίδης, παρουσιάστηκαν και σήμερα αυτοπροσώπως στο δικαστήριο μαζί με τους δικηγόρους τους.

Το Δικαστήριο όρισε εκ νέου την υπόθεση για σκοπούς παραπομπής της στο Κακουργιοδικείο για την 1η Δεκεμβρίου στις 8.30 το πρωί.

http://mignatiou.com/2016/11/nea-prospathia-gia-parapompi-tis-ipothesis-focus-christodoulou-sto-kakourgiodikio/

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: