Αναζητούν διέξοδο στο αδιέξοδο: Επανήρχισε η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν




Επανήρχισε λίγο μετά τις 22.30 τοπική ώρα στο Μοντ Πελεράν (23.30 ώρα Κύπρου ) η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τα κριτήρια του εδαφικού.

Η συνάντηση, που ξεκίνησε γύρω στις 1830 τοπική ώρα, είχε διακοπεί προκειμένου οι δυο ηγέτες, οι συνεργάτες τους και οι εκπρόσωποι των ΗΕ να παρακαθίσουν σε δείπνο, μετά το οποίο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε είχε χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες, πρώτα με τον κ. Ακιντζί και μετά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σκοπός της διαπραγμάτευσης είναι η κατάληξη σε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού που να αποτυπωθούν σε χάρτη και ο καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις ‘Ειντε με ηγέτες μετά το δείπνο

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποίησε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε μετά το δείπνο που πραγματοποιήθηκε απόψε, κατά τη διάρκεια διαλείμματος της συνάντησης των δυο ηγετών για τα κριτήρια του εδαφικού.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πρώτα συναντήθηκε με τον κ. Ακιντζί και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά τις συναντήσεις αυτές θα υπάρξει συνέχιση της διαπραγμάτευσης των ηγετών.

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Μαρίας Κονιώτου
ΜΟΝΤ ΠΕΛΕΡΑΝ/ΕΛΒΕΤΙΑ 21/11/2016 23:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: