Δεύτερο σερί ματς χωρίς γκολ ο ΠΑΟΚ, 0-0 με την Βέροια: Σπουδαίο διπλό του Πανιωνίου




Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας στη Βέροια μεταξύ της τοπικής ομάδας και του ΠΑΟΚ για την 6η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της super league. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι με καλή αμυντική τακτική προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε για 2η σερί αγωνιστική να πάρει τους τρεις βαθμούς, αφού και την προηγούμενη είχε παραχωρήσει στην Τούμπα ισοπαλία στην Ξάνθη, πάλι με 0-0. Η Βέροια μετά το «τρίποντο» επί του Πανιωνίου, πρόσθεσε έναν ακόμη βαθμό και αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να κυριαρχήσει στον αγώνα και πίεσε τους γηπεδούχους με την πρώτη καλή στιγμή να δημιουργείται στο 9′, όταν από σέντρα του Λέοβατς, κεφαλιά του Μυστακίδη πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλλά οι αμυντικοί της Βέροιας κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Λόπεθ και κυρίως τους δύο επιθετικούς του δικεφάλου Αθανασιάδη και Περέιρα.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κύλησε το ματς μέχρι το 44′, οπότε ο Περέιρα πήρε την μπάλα από τα δεξιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και πλάσαρε με επιτυχία τον Λόπεθ. Το τέρμα όμως του Αργεντινού ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ. Η ευθύνη είναι του επόπτη, αφού ο Περέιρα έφυγε από κανονική θέση, πίσω από τους αμυντικούς της Βέροιας.

Στο Β΄ ημίχρονο ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Ροντρίγκες με τον Κάμπος και με κάποιες εσωτερικές αλλαγές προσπάθησε να δώσει μεγαλύτερη κινητικότητα στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Θωμάς Γράφας από την πλευρά του, στον πρώτο αγώνα του στον πάγκο της Βέροιας και τον πρώτο του στη super league, διατήρησε αρχικά το ίδιο σχήμα δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα μαρκαρίσματα των παικτών του ΠΑΟΚ, ώστε η ομάδα του να μη δεχθεί γκολ.

Η Βέροια που προερχόταν από την επιτυχία επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, έπαιξε με αντεπιθέσεις χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση.

Στο 60ό λεπτό κεφαλιά του Μαλεζά περνά άουτ, στο 64΄ συρτό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου μέσα από την περιοχή φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ απαντά στις ευκαιρίες με Κάμπος ο οποίος από κοντά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 72΄ σουτ του Λέοβατς από καλή θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 85΄ πλασέ του Κουλούρη απέκρουσε ο Λόπεθ.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών
Βοηθοί: Χουσκόγλου (Θράκης), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Τέταρτος: Φωτιάδης (Σερρών)

Κίτρινες κάρτες: Άρτσε/Αθανασιάδης, Τσίμιροτ
Κόκκινες κάρτες: –

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός, Καλί, Ναβαλόφσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Άρτσε (83′ Παπαστεργιανός), Μεληκιώτης (59΄ Χαροντάκης), Καπετάνος, Βίτι (55΄ Σισίνιο).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Λέοβατς, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Κρέσπο, Ροντρίγκες (46΄ Κάμπος), Χάρισης, Μυστακίδης (74΄ Κουλούρης), Αθανασιάδης, Περέιρα (62΄ Μπίσεσβαρ).

Σπουδαίο «διπλό» του Πανιωνίου επί του Ηρακλή

Με…Περσική υπογραφή ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League. Πρωταγωνιστές του ματς οι δύο Ιρανοί, Μασούντ και Ανσαριφάρντ, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ στο 34΄ και το συμπατριώτη του να «καθαρίζει» το ματς στο 78΄. Για το «Γηραιό» μείωσε στο 85΄ ο Λεοζίνιο. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν, ο Μπεν για τον Πανιώνιο και ο Λουκίνας από πλευράς Ηρακλή.

Κακή παρένθεση στη μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα αποτέλεσε, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, η εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Βέροια (1-2). Πέρα για πέρα δίκαιη η 3η νίκη του Πανιωνίου (δεύτερη μακριά από την Αθήνα μετά το 2-0 επί της Ξάνθης), που θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το παιχνίδι, αν ο Μασούντ δεν έχανε την απίστευτη ευκαιρία στο 7΄ , όταν σχεδόν προ κενής εστίας αστόχησε. Δεν έγινε το ίδιο και στο 34΄, όμως, όταν από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δυνατό βολέ «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Με εξαιρετική τακτική και χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς διαχειρίστηκε το ματς όπως ακριβώς έπρεπε, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος όταν οι γηπεδούχοι άσκησαν μεγαλύτερη πίεση, και δικαιολογημένα πανηγύρισε την 3η εφετινή της νίκη σε 4 παιχνίδια. Ο Ηρακλής από την άλλη μετά από 4 αγώνες δεν έχει «γευτεί» ακόμη την χαρά της νίκης.

Οι Θεσσαλονικείς μετά από ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο έγιναν πιο απειλητικοί στο δεύτερο και στο 57΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά για να ισοφαρίσουν (αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση). Στο 65΄ ο Λεοζίνιο δε λειτούργησε ομαδικά, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Περόνε και μόνο με τον Ρισβάνη αντίπαλο. Ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε να πασάρει στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του με αποτέλεσμα να κοπεί από τον κεντρικό αμυντικό των «κυανέρυθρων».

Πάλεψε η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου για να σώσει, τουλάχιστον, την παρτίδα, αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και βρήκαν την ευκαιρία στο 78΄ να «σφραγίσουν» ουσιαστικά τη νίκη τους με το υπέροχο γκολ του Ανσαριφάρντ, ο οποίος πήρε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή κι αφού έκανε μία… τρελή κούρσα μπήκε από πλάγια στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το 2-0. Παρά τη «ψυχρολουσία» που δέχτηκε ο Ηρακλής ενώ πίεζε, κατάφερε να μειώσει στο 85΄ με την κεφαλιά του Λεοζίνιο, ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο. Στις καθυστερήσεις, πάντως, ο Γιαννιώτης έκανε απίστευτη επέμβαση στη βολίδα του Περόνε.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν ο Μπεν και ο Λουκίνας για την αψιμαχία που είχαν.

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)

Κίτρινες: Ρούσσος, Σαραμαντάς, Περόνε, Λουκίνας, Πασάς – Γιαννιώτης, Γκιοατά, Μασούντ, Ανσαριφάρντ, Ρισβάνης, Οικονόμου, Μπεν

Κόκκινες: +90΄ Λουκίνας – +90΄ Μπεν

Οι ενδεκάδες:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Κούρος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (46΄ Καραγκούνης), Μοντέιρο (46΄ Λάμπρου), Ρούσσος, Ιντζόγλου (75΄ Λουκίνας), Λεοζίνιο, Πασάς, Περόνε

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Γκιοατά, Σιώπης, Αντωνιάδης, Μασούντ, Μασούρας (70΄ Μπεν), Φούντας (88΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (82΄ Ενγκόγκ)

Πέρασε με Βιντάλ ο ΠΑΣ από την Κέρκυρα

Σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης ημέρας στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Super league, Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς εκτός έδρας από την Κέρκυρα, την οποία νίκησε με 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ο Βιντάλ στο 80ο λεπτό, ο οποίος (είχε αντικαταστήσει στο 52΄ τον Μαμπουλού) με ωραία ενέργεια έκανε το αριστερό σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στη εστία της Κέρκυρας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε έτσι με το γκολ του Βιντάλ να πάρει για μία ακόμη φορά θετικό αποτέλεσμα στην Κέρκυρα, από την οποία έχει ηττηθεί μόλις μία φορά (το 2014 με 2-0) κι έφθασε τους 7 βαθμούς, ενώ στους 3 έμειναν οι «Φαίακες».

Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία για ν` ανοίξουν το σκορ στο 43ο λεπτό, όμως το σουτ του Ζορμπά έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Η υπεροχή της ομάδας του Γρηγορίου όσο δεν μεταφραζόταν σε γκολ, τόσο αύξανε τις ελπίδες των φιλοξενουμένων για το «διπλό», το οποίο πήρε σάρκα και οστά στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης. Ο Βιντάλ έγινε κάτοχος της μπάλας από μακρινή απόσταση και με τρομερό βολέ παραβίασε την εστία του Αραμπατζή. Ο ΠΑΣ έψαξε και το δεύτερο γκολ, όμως ούτε ο Γιάκος αλλά ούτε και ο Ζάιρο το διάστημα 85-87` κατάφεραν να αυξήσουν το δείκτη του σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν στα εναπομείναντα λεπτά, όμως ο Τουράμ στο 89` έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Περιστερίδη, όμως στις καθυστερήσεις ο Επστάιν σούταρε ψηλά άου από καλή θέση.

Διαιτητής: Γεώργιος Γιαννουλάκης (Χανίων)

Κίτρινες κάρτες: 37′ Γκομές, 49′ Τζημόπουλος, 57′ Μπουκουβάλας, 59′ Σκόνδρας

Οι συνθέσεις:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης (84? Κόντος), Ζορμπάς (76? Γεωργακόπουλος), Ιωάννου, Γκομές, Ντουαλά (65? Χιντζίδης), Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.

ΠΑΣ ΓIANNINA (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Κοζορώνης (73? Γαρουφαλιάς), Γιάκος, Ζάιρο (90? Κούτρης), Κόντε, Μαμπουλού (52? Βιντάλ).

Όλα «Χ» στην Λειβαδιά, 1-1 με την Λάρισα

Λεβαδειακός δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη σερί νίκη στην έδρα του (προερχόταν από το «τρίποντο» επί της Κέρκυρας), καθώς η ΑΕΛ απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1, στο δεύτερο χρονικό ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν στο 55΄ με τον Σίλβα, αλλά στο 66΄ ο Ντοντό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο Α ημίχρονο το παιχνίδι ήταν περισσότερο αναγνωριστικό μοιρασμένο με τον Λεβαδειακό να πιέζει αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού ο Μάντζιος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις μπαλιές στην περιοχή. Αντίθετα στο 45 είχαμε την πρώτη κλασσική ευκαιρία της ΑΕΛ με τον Ρέντζα, όταν ο τελευταίος βγήκε μόνος από τα δεξιά απέναντι στον Μοσχονά, γύρισε τη μπάλα παράλληλα αλλά οι αμυνόμενοι απομάκρυναν σε κόρνερ ενώ στο 32′ κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς η μπάλα πήγε στα χέρια του Μοσχονά.

Στην επανάληψη, λίγο πριν το γκολ στο 54΄ μια πάσα του Ζεζίνιο προς τον Σίλβα απείλησε την εστία του Καβουσάκη όμως ο Κόντορ πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ πριν ο επιθετικός του Λεβαδειακού βρεθεί μόνος απέναντι στον Καβουσάκη.

Ένα λεπτό αργότερα στο 55΄ ο Τόνι Σίλβα λύγισε τον Καβουσάκη παραβιάζοντας για πρώτη φορά την εστία του. Ο Σίλβα βγήκε στη πλάτη της άμυνας και μέσα από την μικρή περιοχή της ΑΕΛ, έκανε τη προβολή και πέτυχε το γκολ  κάνοντας το Λεβαδειακός-Λάρισα 1-0.

Στο 66΄η Λάρισα απάντησε με τον Ντοντό. Ο Βαρελά που λίγοι πριν είχε μπει στο παιχνίδι στη θέση του Αναστασόπουλου εκτέλεσε φάουλ και ο Ντοντό πρόλαβε τους αμυνομένους και με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-1 αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο την πίεση που ασκούσε η Λάρισα στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Να σημειωθεί ότι ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στο 24′ στον Αναστασόπουλο και τον 91′ στον Λαμπρόπουλο της ΑΕΛ και στο 90′  στον Μουλόπουλο του Λεβαδειακού

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί (71΄Μπελγκαζουανί), Σίλβα, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (80΄ Καράμπουε), Μάντζιος.

Λάρισα (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Κόντορ, Φατιόν (80΄Λαμπρόπουλος), Γκόλιας, Ναζλίδης (88? Ντέλετιτς) , Αναστασόπουλος, (61΄Βαρέλα) Αβραάμ, Ντοντό.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: