Θα έπρεπε να είμαστε πιο φειδωλοί προεκλογικά παραδέχθηκε ο Χαϊκάλης




Σε αναγνώριση του γεγονότος ότι θα έπρεπε προεκλογικά “να ήμασταν πιο φειδωλοί” καθώς τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους ΑΝΕΛ “ειπώθηκαν πολλά” προχώρησε μιλώντας το πρωί στο “Πρωινό MEGA” ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης.

“Βλέποντας ότι ένα κόμμα πηγαίνει σε εξουσία θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του ή τουλάχιστον να έχει ετοιμάσει ένα plan B ή plan C”, ανέφερε.

Όπως είπε στο Mega, οι ΑΝΕΛ στήριξαν την κυβέρνηση για να αλλάξει το μοντέλο της διακυβέρνησης. Για την ψήφιση του μνημονίου, ο κ. Χαϊκάλης τόνισε πως είναι “αχαρτογράφητα νερά” η φυγή από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα εθνικό νόμισμα.

Σημείωσε ωστόσο ότι “το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε κάποια πράγματα που δεν είχαμε δει τόσο καιρό”.

Διασαφήνισε ότι “εμείς τρώμε το τσουνάμι το οποίο έχει ξεκινήσει από κάτι χρόνια πριν” και πρόσθεσε ότι “το ζητούμενο είναι πως αντιδράς σε αυτό το μνημόνιο”, λέγοντας ειδικότερα πως “τανζανιές με τις τράπεζες κλειστές εγώ δεν μπορώ να κάνω”.

Για τις εκλογές εκτίμησε ότι είναι καλύτερο να διεξαχθούν μόλις περάσει η κυβέρνηση τον κάβο, “δέσει” η συμφωνία και γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να λυσει τουλάχιστον το εσωτερικό της πρόβλημα.

Αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σημείωσε πως “είναι στα χαρτιά” μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα.

Έκανε λόγο για επεξεργασία προτάσεων που πρέπει να τεκμηριωθούν γιατί θα αποτελέσουν ισοδύναμα για αποφυγή ρήτρας ειδικά στο ΕΤΕΑ.

Τόνισε ωστόσο ότι θα υπάρξει αναμόρφωση και μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό καλώντας όμως “να μπει σε προτεραιότητα η ασφαλιστική συνείδηση”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: