Αναγκαία για τη χώρα η, χαρακτήρισε, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τη δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού φορέα των δυνάμεων του Ριζοσπαστικού Κέντρου, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της μεταρρυθμιστικής ανανεωτικής Αριστεράς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απεύθυνε προσκλητήριο «σε όλα τα κόμματα , τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις του χώρου που οριοθετείται ανάμεσα στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και στις παραπλανητικές υποσχέσεις του αριστερού λαϊκισμού», όπως είπε.

Η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για προεκλογική δημαγωγία και πρωτόγνωρη μετεκλογική αντίληψη και πρακτική που δεν του επιτρέπουν πλέον να αυτοπροσδιορίζεται ως το νέο στην πολιτική.

Παράλληλα κατηγόρησε τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ για αντιφατική ρητορεία, όταν λέει ότι είναι ο μόνος που διαπραγματεύτηκε για να φέρει τελικά μια συμφωνία που παραδέχεται ότι είναι κακή αλλά τη θεωρεί επιτυχία και παρότι δεν την πιστεύει, δεν συνεργάζεται με κανέναν για την εφαρμόσει και να τη βελτιώσει.

Η κ. Γεννηματά, αναφερόμενο στο Ποτάμι, είπε πως δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία και ότι θέλει να γίνει μπαλαντέρ στο πολιτικό σύστημα με αυτοσκοπό να κυβερνήσει χωρίς να έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

Τέλος, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για προσωπικές στρατηγικές, με αφορμή το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για από κοινού κάθοδο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ανδρέας Σιδηρόπουλος)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: