Έκκληση του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη: Στις εκλογές ας σκεφθούμε και την τουρκοκρατούμενη Κερύνεια μας

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. Φωτογραφία από το αρχείο του




Απευθύνομαι προσωπικά προς τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος, όσο  και προς εκείνους που προβληματίζονται γύρω από τις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή στην Επαρχία της Κερύνειας.

Τα παραπάνω δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Κώστας Μαυρίδης, ο οποίος πρόσθεσε και τα εξής:

Απευθύνω μια ειλικρινή έκκληση προς τους μεγαλύτερους αλλά και νεαρότερους συνεπαρχιώτες μου Κερυνειώτες, με την γλώσσα της αλήθειας και χωρίς πολλά λόγια, επειδή η επαρχία της τουρκοκρατούμενης  Κερύνειας μας δεν είναι οποιαδήποτε άλλη επαρχία.

Την τελευταία πενταετία, τις τρεις θέσεις των βουλευτών της Κερύνειας κατείχαν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Η έδρα του ΔΗΚΟ στην Επαρχία της Κερύνειας χάθηκε για μερικές δεκάδες ψήφους.

Ως σκεπτόμενοι πολίτες και παιδιά της προσφυγιάς, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο επιλογές ενώπιον μας. Από την μια είναι η ψήφος στην επικρατούσα πολιτική των ηγεσιών των δύο κομμάτων που ανταγωνίζονται στις υποχωρήσεις στο Κυπριακό, πράγμα που δεν αφήνει την παραμικρή προοπτική, ούτε για την Κερύνεια, ούτε για την Κύπρο, αλλά οδηγεί όλους μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στην υποταγή στην Τουρκία. Δεν εκφοβίζω. Παραθέτω την ωμή πραγματικότητα όπως είναι χρέος μου.

Από την άλλη, υπάρχει η πολιτική που συνδυάζει τον ορθολογισμό με τον πατριωτισμό μέσα από το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος. Απέναντι στην πολιτική των υποχωρήσεων, της σήψης, της μιζέριας, του δήθεν καλού κλίματος,  προτάσσουμε την αντικατοχική πολιτική και το κράτος δικαίου της ΕΕ.

Από την εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα έγιναν σοβαρά λάθη. Με άλλο ένα λάθος δεν διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Ούτε ισχυρίζομαι ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Αντιθέτως, αναφέρομαι σε επιμονή στο στόχο, μεθοδικότητα, θυσίες και ενδυνάμωση με κάθε τρόπο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημαντικό διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι κατά πόσον θα παραμείνει ζωντανή η ελπίδα μέσα από το Δημοκρατικό Κόμμα, στο  έμβλημα του οποίου υπάρχουν τρεις λέξεις που παραμένουν αμόλυντες από τα πρόσκαιρα και τις επαναλαμβάνω καταληκτικά σε αυτή την έκκληση μου προς όλους τους Κερυνειώτες για να κρατήσουμε την φλόγα της Κερύνειας ζωντανή στο πολιτικό προσκήνιο:  

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βαριές κατηγορίες του ΔΗΚΟ κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη: Ο λαός θα δώσει απάντηση την Κυριακή…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: