Προετοιμάζεται η κυβέρνηση για το μέτωπο του Ασφαλιστικού: ‘Η όλα ή τίποτα;




Ελάχιστες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές για το ασφαλιστικό καθώς κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με το Mega, εκτιμάται ότι νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας θα έχει κοινοποιήσει στους συνομιλητές του την ελληνική πρόταση ώστε να αξιολογηθεί.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι αποτελεί απαραβίαστη γραμμή της η απόφαση να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Επιδιώκει επίσης να δοθεί μάχη για τον περιορισμό των απωλειών στις επικουρικές.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, και με δεδομένες τις διαφωνίες που έχουν προκύψει στις συζητήσεις με τους θεσμούς, αναζητείται και ένα πλέγμα εναλλακτικών προτάσεων που θα μπορούσε στη διάρκεια της διαπράγματευσης να παράξει ισοδύναμες λύσεις για την κυβέρνηση.

Στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής θα γίνει αποτίμηση όλων των δράσεων στην κοινωνική πολιτική τον τελευταίο χρόνο ενώ η συμμετοχή σε αυτό του Γ. Κατρούγκαλου καθιστά βέβαιη τη συζήτηση και για το ασφαλιστικό.

Στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αναζητούνται οι συσχετισμοί που θα διασφαλίσουν ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί από τη Βουλή περίπου στα μέσα Ιανουαρίου.

http://mignatiou.com/2015/12/apili-gia-tin-kivernisi-to-asfalistiko-anaziti-sanida-sotirias-ston-leventi/

http://mignatiou.com/2015/12/rompolis-sintaxis-500-evro-gia-ergasia-20-eton-theloun-i-danistes/

http://mignatiou.com/2015/12/asfalistiko-ke-sintaxis-stin-atzenta-tou-simvouliou-kinonikis-politikis/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: