Google: Έφτασε το τέλος των password; Η ώρα του «two-step verification» (2SV)

File Photo O γνωστός YouTuber μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. EPA/SASCHA STEINBACH μέσω ΚΥΠΕ




Αυτή την στιγμή, η μεγαλύτερη απειλή για την προσωπική μας διαδικτυακή ζωή είναι ο ίδιος ο κωδικό μας. Όσο πολύπλοκος, ευρηματικός ή δύσκολος κι αν είναι, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να «σπάσει».

Μάλιστα, η τάση να χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό σε διαφορετικούς λογαριασμούς, όπως κάνει το 66% των Αμερικανών, καθιστά το έργο της παραβίασης ακόμη πιο εύκολο.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι το 2020 η φράση «πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός μου» πληκτρολογήθηκε στην αναζήτηση του Google κατά 300% φορές περισσότερο σε σχέση με το 2019.

Τι μπορούμε να κάνουμε, επομένως, για να προστατεύσουμε τον λογαριασμό μας από τις κακόβουλες επιθέσεις; Η απάντηση έρχεται από την ίδια την Google, η οποία επιχειρεί να λανσάρει τη διαδικασία του two-step verification (2SV), δηλαδή της διπλής επαλήθευσης.

Τοποθετώντας τον κωδικό στον οποιοδήποτε λογαριασμό, τότε αυτομάτως αποστέλλεται ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη, ο οποίος καλείται να επιβεβαιώσει ότι είναι πράγματι αυτός που επιχειρεί να εισέλθει.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η σύνδεση καθίσταται πιο ασφαλής, καθώς πραγματοποιείται ο αναγκαίος έλεγχος ταυτότητας. Φυσικά, αυτό απαιτεί τον ενεργότερο ρόλο του κινητού μας τηλεφώνου, το οποίο θα αποτελεί εφεξής βασικό εργαλείο ασφάλειας.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

Το γιγάντιο καλαμάρι Kraken των θρύλων: Μετά αιώνες αναζήτησης οι επιστήμονες κατάφεραν να το βιντεοσκοπήσουν [video[

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: