Κοιμηθείτε καλά τρώγοντας




Είναι σημαντικό για τον κάθε άνθρωπο να κοιμάται τουλάχιστον οκτώ ώρες το βράδυ, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που υποφέρουν από αϋπνία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απολαύσουν έναν βαθύ, συνεχόμενο ύπνο που θα τους ξεκουράσει. Αυτό οδηγεί σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως επιδείνωση του στρες, κατάθλιψη, άγχος έλλειψη συγκέντρωσης.

Για την καταπολέμηση της αϋπνίας πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στην ιατρική λύση παίρνοντας διάφορα χάπια για να μπορέσουν να κοιμηθούν. Αν και μερικά βοηθήματα ύπνου μπορεί να είναι σχετικά ακίνδυνα, οι ειδικοί συνιστούν να δοκιμάσουμε πρώτα τα φυσικά μέσα.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικά τρόφιμα που βοηθάνε στην καταπολέμηση της αϋπνίας και βοηθούν στην επίτευξη ενός ξεκούραστου ύπνου. Να είστε βέβαιοι ότι εάν τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή τότε θα δείτε τον ύπνο σας να βελτιώνεται.

Μέλι: Δυο κουταλάκια του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή ένα φλιτζάνι τσάι, περίπου μία ώρα πριν το βραδινό ύπνο, μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Το μέλι μετριάζει τη νευρικότητα και βοηθάει στη χαλάρωση και την απόλαυση ενός εποικοδομητικού ύπνο

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί – και κυρίως τα καρύδια – ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, μίας ορμόνης που παράγει ο εγκέφαλος όταν αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι. Επίσης, αποτελούν πηγή τρυπτοφάνης και μαγνησίου.

Ροφήματα από βότανα: Τα βότανα είναι θαυματουργά όταν πρόκειται για διαταραχές ύπνου. Το μαύρο και το πράσινο τσάι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και θα πρέπει να αποφεύγονται το βράδυ, ωστόσο το χαμομήλι χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τους θεραπευτές για την καταπολέμηση της νευρικότητας και της αϋπνίας. Ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή μέντα μπορεί να προσφέρει ένα βαθύ και ξεκούραστο ύπνο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: