Ανατριχιαστικές περιγραφές για βιασμό μετά από κοκτέιλ ναρκωτικών – αλκοόλ στην τρίτη μήνυση κατά Λιγνάδη

File photo: Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, οδηγείται στον εισαγγελέα για να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του, Αθήνα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που κατά πληροφορίες περιέχονται στη νέα μήνυση που υπεβλήθη από χθες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Και αυτό επειδή τα καταγγελλόμενα αφορούν συγκεκριμένες πρακτικές που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου προκειμένου να επιτύχει τον καταγγελλόμενο στόχο του.

Η νέα μήνυση αφορά –και αυτή– κατηγορία βιασμού και έχει κατατεθεί από ενήλικο άτομο για περιστατικό που φέρεται να συνέβη το 2018 στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη, γεγονός που σημαίνει ότι το αδίκημα δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Η μήνυση φέρεται να κατατέθηκε στην εισαγγελία στις αρχές της εβδομάδας ενώ ο μηνυτής κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ήταν ανήλικος.

Ο μηνυτής καταγγέλλει βιασμό και κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην μήνυση εμπεριέχονται σοκαριστικές περιγραφές και λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, ο μηνυτής φέρεται να αναφέρει πως γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο.

Κατά τον μηνυτή, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης τον κάλεσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, δυο φορές.

Την πρώτη φορά δεν έγινε τίποτα.

Τη δεύτερη φορά, όμως, ο Λιγνάδης του προσέφερε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ με αποτέλεσμα το φερόμενο θύμα, όπως περιγράφει, να χάσει τις αισθήσεις του και να λιποθυμήσει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega -kai πάντα κατά την εξιστόρηση του μηνυτή -όταν συνήλθε κατάλαβε ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Και ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός.

Μάλιστα ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει ότι ο Δ. Λιγνάδης τον απείλησε πως αν τολμήσει και αποκαλύψει οτιδήποτε θα πει στην αστυνομία ότι επιχείρησε να τον κλέψει.

Επανέρχεται η κατηγορία για κοκτέιλ ουσιών και αλκοόλ

Σημειώνεται ότι και από τη δεύτερη μήνυση που είχε κατατεθεί κατά του Δ. Λιγνάδη από έναν 25χρονο που δεν ζει πλεον στην Ελλάδα και ο οποίος είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών, είχαν προκύψει στοιχεία που κατέληγαν στην πρακτική του αλκοόλ και των ουσιών .

Συγκεκριμένα, στη μήνυσή του ο 25χρονος αναφερόταν και σε άλλους ανήλικους. Ένας εξ αυτών φέρεται να κατέθεσε πως ήταν φίλος με τον 14χρονο και πως όταν ήταν σε ηλικία 16 ετών πήγαν μαζί με άλλους εφήβους στο σπίτι του σκηνοθέτη.

Ο Λιγνάδης, όπως αναφέρεται στην επίμαχη κατάθεση, τους προσέφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες (χασίς) και τους είπε να συνευρεθούν ερωτικά, όμως οι ανήλικοι αρνήθηκαν και έφυγαν.

Για «ψευδομηνυτή» μιλά ο Κούγιας 

Μετά την κατάθεση της νέας μήνυσης ο δικηγόρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «ψευδομηνυτή».

«Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας και προσέθετε: «Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη».

Κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του

Ο συνήγορος των καταγγελλόντων, Γ. Βλάχος, έχει προτείνει, εκτός από μάρτυρες, την εξέταση και άλλων στοιχείων από την ανακρίτρια που χειρίζεται τον φάκελο Λιγνάδη σχετικά με την εν γένει δραστηριότητά του και, στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχει υποβάλει, κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας ερεύνησε το βράδυ της Τετάρτης το σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη και το αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάσχεση του Η/Υ του και σε έρευνα στο σπίτι του αδελφού του.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Αθηνών, αποδέκτης καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του θεάτρου, εξετάζει και αξιολογεί καταγγελίες που έφθασαν αρχικά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στη συνέχεια στον εισαγγελέα, καθώς οι σοβαρότερες από αυτές, για βιασμούς και απόπειρες βιασμών, στρέφονται κατά γνωστού και εξαιρετικά δημοφιλούς ηθοποιού που βρίσκεται στο επίκεντρο των εισαγγελικών ερευνών από μέρες. Οσον αφορά μεμονωμένη καταγγελία για βιασμό που έχει γίνει –και δημοσίως– κατά ηθοποιού που έχει λάβει μέρος και σε τηλεοπτικά σίριαλ, ο εισαγγελέας έχει ολοκληρώσει την έρευνά του και ενδεχομένως σήμερα να ανακοινώσει την απόφασή του περί άσκησης ή μη ποινικής δίωξης εις βάρος τ

Με πληροφορίες από protothema.gr, tanea.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Οι φαντασιώσεις του Λιγνάδη: Και νέα καταγγελία για βιασμό εναντίον του ηθοποιού-σκηνοθέτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: