Οι φαντασιώσεις του Λιγνάδη: Και νέα καταγγελία για βιασμό εναντίον του ηθοποιού-σκηνοθέτη

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αποχωρεί από τον εισαγγελέα μετά την απολογία του σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του. Φωτογραφία via OPEN TV
Μία νέα υπόθεση βιασμού με καταγγελόμενο ως δράστη τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Την ίδια μεθοδολογία προσέγγισης θυμάτων φέρεται να ακολούθησε ο γνωστός σκηνοθέτης και στην τρίτη καταγγελία για βιασμό που έφτασε πριν από δύο μέρες στην εισαγγελία.

Το φερόμενο θύμα, Έλληνας που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, καταγγέλλει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης τον προσέγγισε στην Πλατεία του Αγίου Παύλου το 2018 και τον έπεισε να πάνε σπίτι του στο Μεταξουργείο, όπου και τον βίασε.

Ο προσωρινά κρατούμενος τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου θεάτρου της χώρας βρίσκεται στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η μήνυση αφορά την κατηγορία του βιασμού με τον μηνυτή να ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον καλλιτέχνη το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυτής είναι ημεδαπός και δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ δεν ήταν ανήλικός κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης

Η υπόθεση, που αποτελεί νέα δικογραφία χωριστή από τις δύο που χειρίζεται η 19η τακτική ανακρίτρια, ερευνάται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς ώστε να εξεταστεί η βασιμότητα των ισχυρισμών του μηνυτή και ακολούθως να κριθεί η περαιτέρω ποινική αντιμετώπιση της.

Με την κατάθεση της μήνυσης πλέον γίνονται τρεις οι υποθέσεις καταγγελιών για βιασμό που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, με τις δύο προηγούμενες να είναι αυτές που οδήγησαν στη σύλληψη και προφυλάκιση του κατηγορουμένου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο μικροσκόπιο των αρχών ο υπολογιστής, οι σκληροί δίσκοι και τα ψηφιακά αρχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του ηθοποιού και σκηνοθέτη κατά τη χθεσινή έρευνα που διήρκησε δύο ώρες, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αφού ελεγχθούν όλα τα ευρήματα, καθώς και το περιεχόμενο του κινητού του τηλεφώνου, τα αποτελέσματα της έρευνας θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος – πραγματογνωμοσύνης στην ανακρίτρια.

Εν τω μεταξύ, 12 νέες καταγγελίες κατατέθηκαν στο σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Βασικό αίτημα του σωματείου των Ελλήνων ηθοποιών είναι η στήριξη του κλάδου και η διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλους.

  • Δήλωση Αλέξη Κούγια για τη νέα μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη

«Αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις δύο προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την κατάθεση νέας μήνυσης σε βάρος του εντολέα του για βιασμό.

Στη δήλωση του κ. Κούγια αναφέρεται:

«Ενημερώθηκα με μηνύματα από δημοσιογράφους ότι εις βάρος του εντολέα μου κου Δημήτρη Λιγνάδη υπεβλήθη μήνυση από άγνωστο μέχρι τώρα φερόμενο ως βιασθέντα το έτος 2018.

Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια.

Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις.

Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

  • Κλέων Γρηγοριάδης: Ο Λιγνάδης εξιστορούσε φαντασιώσεις του

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή για την υπόθεση του ηθοποιού – σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με αφορμή την αναφορά του βουλευτή του ΜέΡΑ 25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, όπως μετέδωσε το δελτίο του ΣΤΑΡ.

Ο κ. Γρηγοριάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. «Γιατί αντέξατε 25 χρόνια και δεν καταγγείλατε τον Λιγνάδη για να προστατέψετε τα παιδιά; Η δήλωσή σας ότι ήταν γνωστό ότι είχε τέτοιος τάσεις ο Λιγνάδης σας εκθέτει έντονα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν μπορούσαμε να πάμε σε εισαγγελέα να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε. Αν κάποιος γνώριζε ότι ο Λιγνάδης ή άλλος από τους άριστους της κυβέρνησης προέβαινε σε κατά συρροή αισχρότατες πράξεις να είστε σίγουρος ότι θα είχαμε πάει στον εισαγγελέα. Δεν φανταζόμασταν όμως ποτέ ότι η τάση του θα έφτανε σε εγκληματικό επίπεδο», απάντησε ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μέρα25:

«Μια μικρή διευκρίνηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αντιμετώπιση των ψεμάτων που όπως συνηθίζει ξεστόμισε ο αμετροεπής Άδωνης Γεωργιάδης.

Ουδέποτε έχω πει δημόσια ή ιδιωτικά ότι γνώριζα με αποδείξεις πως ο συλληφθείς πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης προέβαινε σε αξιόποινες πράξεις.

Αυτό που από την αρχή όλης αυτής της ιστορίας ισχυρίζομαι είναι πως δεν αρκούν οι φήμες – όσες κι αν είναι αυτές – για να πας στον εισαγγελέα να καταγγείλεις κάποιον, αφού το μόνο που θα πετύχεις είναι να καταδικαστείς για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά αυτές οι ίδιες φήμες φτάνουν και περισσεύουν για να αποκλείσει ένας υπουργός κάποιον υποψήφιο από δημόσια θέση τόσο μεγάλης ευθύνης όπως αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου μιας χώρας.

Επομένως, η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη συνεχίζει απλώς την προσπάθεια συγκάλυψης».

Μοιρασμένη σε “κόκκινο” και “κίτρινο” η Ελλάδα: Τα νοσοκομεία σε κατάσταση συναγερμού…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: