Νέος γύρος διαλόγου για το Κόσοβο υπό την ΕΕ: Κοινή δήλωση Βελιγραδίου-Πρίστινας

File Photo: Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Α), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Κ) και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Αβντουλάχ Χότι (Δ). EPA, ANNA MONEYMAKER, POOL




Κοινή δήλωση εξέδωσαν με την ευκαιρία της συνέχισης του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας, υπό την αιγίδα της ΕΕ ο Πρόεδρος Aleksandar Vučić και ο Πρωθυπουργός Avdullah Hoti.

Οι δύο επιβεβαίωσαν στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell, ότι “επισυνάπτουν την υψηλότερη προτεραιότητα για την ένταξη στην ΕΕ και τη συνέχιση των εργασιών για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας που διευκολύνεται από την ΕΕ, ο οποίος αποτελεί βασικό στοιχείο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών οδών τους”.

Δεσμεύθηκαν επίσης να “διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να εξασφαλίσουν περαιτέρω ευθυγράμμιση στην ΕΕ σύμφωνα με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους”.

Από την άποψη αυτή, τα πρόσφατα συμφωνηθέντα έγγραφα στην Ουάσινγκτον, που βασίζονται σε προηγούμενες δεσμεύσεις σχετικά με τον διάλογο που ανέλαβαν τα δύο μέρη, “θα μπορούσαν να συμβάλουν χρήσιμα στην επίτευξη μιας ολοκληρωμένης, νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων”, αναφέρουν στην κοινή δήλωση Vučić και Hoti.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βέλγιο/Βρυξέλλες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Συνομιλίες για τα μάτια του κόσμου μεταξύ των αντίπαλων λιβυκών παρατάξεων στο Μαρόκο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: