Διαδηλωτές πυροβολούν στο ψαχνό τους αστυνομικούς: Τι στο καλό συμβαίνει στις ΗΠΑ; [videos]

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή μετά από απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στο Χόλιγουντ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 1 Ιουνίου 2020. EPA / ETIENNE LAURENT




Ένας αστυνομικός στο Λας Βέγκας τραυματίστηκε από σφαίρα στη διάρκεια διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, που πραγματοποιήθηκαν χθες τη νύχτα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AP.

Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε στην περιοχή Λας Βέγκας Στριπ και ένας άλλος αστυνομικός “εμπλέκεται στο περιστατικό” στην ίδια περιοχή, μετέδωσε το AP επικαλούμενο το Τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας.

Η πηγή δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού ή με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστυνομικοί. Το Τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters.

Αργά χθες το βράδυ τέσσερις αστυνομικοί του Σεντ Λούις τραυματίστηκαν από σφαίρες στη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ λίγες ώρες αφού ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία για να καταστείλει τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ
Λας Βέγκας, ΗΠΑ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Εξαπλώνεται ώρα με την ώρα η βία στις ΗΠΑ και με τραυματισμούς αστυνομικών από τα πυρά διαδηλωτών. Μετά το αιματηρό επεισόδιο στο Σεντ Λούις, παρόμοιο γεγονός αναφέρθηκε στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που μετέδωσε το Associated Press “Ένας αξιωματικός πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας και οι αρχές ανταποκρίνονται σε έναν άλλο πυροβολισμό καθώς οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, λένε οι αρχές”.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πανικός στο Σεντ Λούις από τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών σε ανταλλαγή πυρών με διαδηλωτές.

Η κατάσταση δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου στις ΗΠΑ με τις συνεχιζόμενες μαζικές αντιδράσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η είδηση για τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών κάνει το γύρο του κόσμου ενώ η ανησυχία εντείνεται καθώς το ποσοστό οπλοκατοχής είναι τεράστιο στις ΗΠΑ, δημιουργώντας τους αντίστοιχους συνειρμούς.

Κι όλα αυτά ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με σειρά ενεργειών και δηλώσεων πυροδοτεί ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

H αστυνομία στο Σεντ Λούις, στην πολιτεία του Μιζούρι, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής και τα τραύματά τους θεωρείται ότι “δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους”, ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο Τραμπ κατεβάζει το στρατό στους δρόμους: Ανακοίνωσε την ανάπτυξη «χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών» στην Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: